Trolling högt & lågt

Hösten har varit svår. Väder och vind har gjort fisket oförutsägbart. Vattnet är sedan länge helt uppblandat och ligger runt 9 Celsius från utan ner till botten.

När det nu är så himla svårt att hitta fisken gäller det att sprida på sina beten. Man måste täcka så mycket vatten som möjligt och det har faktiskt hänt att jag fiskat med 6 spön på djupriggarna för att kunna hitta rätt djup för dagen.

Senaste turen på Vättern fångade vi fisk från ytan ända ner till 85 fots djup! Så det finns faktiskt inget direkt enkelt svar på var fisken jagar sin föda just nu.

Öringen är den fisk vi fångat mest av det sista. Detta har gällt oavsett vilken sjö jag trollat i. Ryktet säger att det faktiskt har kommit upp riktigt grov lax i Vänern det senaste. Nästa tur hoppas jag på en ”storing” i form av rejäl lax!

Mer rapporter kommer.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer