Storm´s T-Bone I centrum!

Med sin innovativa och smått unika design gör sig T-Bone från Storm till ett gummibete som väcker nyfikenhet! Men framför allt, så fångar den fisk!

Design & Trovärdigt

Gummibeten finns det fler modeller och versioner av än vi förmodligen kan räkna. En välsorterad fiskebutik har väggar och lådor fyllda till bredden med gummibeten. T-Bone är inget undantag, eller?

Första gången jag fick se Storm´s nya T-Bone så var ”annorlunda” det första som slog mig. Nu ett par år senare så har T-Bone etsat sig fast i dom flesta butiker, fiskare och betesbox arsenaler. Ett bete som väckt skratt, glädje och nyfikenhet. Men även skepsis och svagt tilltro. Men med tiden växer trovärdigheten. När man börjar tro på sitt bete så ökar tiden i vattnet. Och genast visar sig T-Bone från sin rätta sida! Mer fisk i båten!

Unika Egenskaper

Så var är det egentligen som skiljer T-bone från andra gummibeten? Hela designen och konceptet med betet bygger på lätthet, krokningsegenskaper och mångsidighet. T-Bone kommer i två olika storlekar. En mindre variant på 18 centimeter och 42 gram. Samt den större varianten på 23 cm och 85 gram. Vilket gör betet i sig till ett av dom viktmässigt lättaste betena på marknaden i förhållande till storlek. Kroppen är ner slimmad och urholkad längs sidorna likt en (T) formation. Längs kroppen hittar vi gummerade ribbor som skapar vibrationer i vattnet. 30% reducering av kroppens gummi massa är den högsta bidragande orsaken till en ökad kroknings procent. Vid hugget, kollapsar betet och exponerar krokarna vilket i sig bidrar till effekten.

Med Skruven från RIP systemet och tillhörande vikter så kan man anpassa djupet snabbt, enkelt och lätt. När jag riggar T-Bone med stinger och trekrok i buken så har jag alltid pins som jag trycker in i buken och låter krokarna hänga löst.

En välmatad vår-gädda en solig dag på Dalälven!

Längst bak på betet hittar vi en relativt bred paddel som skapar en lugn och vaggande gång. Ett ”storgädds” lunk som jag själv brukar säga. Kollar man ner i mina betesboxar med just T-bone så hittar vi lite olika riggningar.

  • Stinger med dubbla trekrokar VMC 4551. Fästes med pins i buken och fritt hängandes krok.
  • Offset riggad med VMC 7346 (med eller utan stinger på ryggen)
  • Klassisk jigg skalle (med eller utan extra stinger på ryggen)

Träningsfiske Predator Fight

Årets nyproduktion är Söders Sportfiskes Predator Fight 2020. En twist och nytt koncept på Pikefight och Perchfight. Jag har själv äran att dela denna gång. Jag och Mathias representerar Team Sufix och tävlingen består av 3 arter. Gädda, Gös och Abborre.

Under träningsdagarna för gäddan så kom just Storm´s Tbone att bli melodin för oss. Och då främst den större varianten på 23 cm . Men även den mindre varianten på 18 cm skördade en hel del fisk.

Jag älskar personligen att rigga 18cm T-Bone med Off-set krok och en trekrok-stinger på ryggen eller med en klassisk jiggskalle. Denna riggning gör det lätt att kunna fiska vegetationsrika områden med mycket struktur utan att sätta krokarna i botten. Och det har vart räddningen i flera tävlingar för mig under senaste åren.

Färger & Fångstberättelser

I båda storlekarna hittar vi 8st olika färger. Majoriteten av dem är naturtrogna vilket jag personligen uppskattar. Några av mina favoriter är Red Fin Shiner (RFSH) samt Green Motoroil (GMOT) som görs sig bra i många vatten.

Men en färg som också funkar riktigt härligt på tidiga vårdagar i kallt vatten är RHE. En pearl blå med glitter längs med Dalälvens alla bakvatten kan ibland göra susen! Under februari månad hade jag turen på min sida och lyckades landa några fina gäddor på just Tbone 23.

25 grams riggad Tbone 23 cm i färgen RHE. Ett bra val till kalla vårdagar.

En av dom största gäddorna som jag vet landats på just T-Bone är från Rapala Proguide Victor Söderström. Här säger han några rader om händelsen.

Vi ligger på driften och jag säger ”Nu skall det hugga” jag gör ett vevstopp sekunder efter mitt uttalande. Det tickar till i linan, sätter mothugget och tyngden är påtaglig. En brutal gädda på spinn, hugg på rätt kort lina med en väldigt kort fight som följde.

Vi kan läsa hela Victors inlägg …här

15,7 kg Gädda! Tagen på en T-Bone 23 cm

Slut summeringen är att Storm har gjort ett efterlängtat gummibete till deras sortiment med fokus på unik design och egenskaper! Ett bete som jag själv använder ofta i olika situationer. Historien talar för sig själv. Har du inte provat T-Bone så tycker jag du ska ge det chansen! Har du kanske egna funderingar kring bete och dess egenskaper. Eller enbart nyfiken på hur dom ser ut i vattnet slänger jag även in länken här till min YouTube kanal. I denna video finns lite mer om T-Bone 23 cm. (Engelska men svensk text)

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Jonatan Nellfors