Ett gösPB som växer sakta men säkert.

Det har blivit en del gösfiske detta år. Framför allt har det blivit jiggfiske efter gös.

Just jiggfiske efter gös gillar jag på grund av de stenhårda huggen. Det smäller verkligen i grejerna när man får en gös att hugga. Oftast använder jag vanliga jiggskallar mellan 10-20g beroende på hur mycket det blåser. Ju mer det blåser ju tyngre skalle för att behålla kontakten med jiggen.

Jiggen förser jag med en liten stinger för att öka krokningsprocenten.

Här en 10cm 360 GT Largo Shad i färgen AGL. Ett bra val för gösfiske.

Till detta fiske använder jag ett lite styvare haspelspö än till abborrfisket. Gösarna är hårda i käften så ett spö som är klassat någonstans 20-40g är att föredra. Rullen jag använder är i 2500klass vilket jag tycker passar utmärkt till detta fiske. På den sitter en 0,13 mm Sufix 832 . Längst ner knyter jag på en tafs i på en tafs av nylon eller flourcarbon.

Sufix Superior 0,60mm använder jag oftast när det finns gott om gädda i närheten. Annars använder jag 0,40mm flourcarbon tafs.

Nytt PB igen

Senaste göspasset lyckades jag höja mitt gös pb med ynka 80g. Kul med PB men målfisken för i år är en gös över 5kg. Få se om jag har lyckan med mig och få se om det blir på jigg, hårdbete eller på vertikal.

Jag rekommenderar alla som inte testat gösfisket att göra det. Huggen är beroendeframkallande, fantastiskt kul fiske!

Ta hand om er!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids