Fantastiskt gösfiske, gav ett härligt sommarminne!

För ett tag sen fiskade jag och min far Christer Lindgren gös. Spöparavaner med 35 meters släpp till helt ytliga Wobbler var metoden. Rapala Scatter Rap Husky 13 cm och Rapala Orginal 18 i skarpa färger blev betes valet. Vi hade alla spön i vattnet i skymningen, det dröjde inte lång tid innan en bättre gös tyckte en Scatter Husky i färgen FFHC (citronen) såg god ut.Snabbt ut med spöt igen, det gick inte många minuter innan samma spö bugade sig igen, det knyckte fint i andra änden, en stor gös visade sig i ytan, Vilken drömstart.Sen tog det några timmar innan nästa huggperiod kom. Det är något magiskt att i sakta fart trolla gös i mörkret,det blir lätt beroendeframkallande. Vi vaknade till av att en Tekota började morra lovande, nu kände jag dom härliga knyckarna från en större gös. Den tog en Rapala Orginal 18 i färgen Ft (firetiger) i 1,1 knops fart.Nästa fisk drillade Farsan fint in och gav han ett nytt pb, även den tog på FFHC (citronen) grattis till en fin fisk.Jag avslutade nattens fiske med en till fin gös, även den tog på Citronen, så den var riktigt het, den här turen.Det är sådana här turer som skapar sommarminnen, att tänka på den kalla årstiden som snart är här. Göshälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren