Fantastisk fisk på Otus!

I helgen var jag och mina vänner Danne,Andreas och hans son ute och jagade stora fiskar. Siktet var egentligen inställt på abborre men det skulle visa sig att abborrarna skulle vara svåra.

Under lördagsmorgonen hittar vi på ett gäng huggvilliga abborrar. Förhoppningarna växte att vi skulle få se en av sjöns riktigt stora abborrar.

Där trodde vi att det skulle vara en bättre abborre men är dom små får man ta två. Rapala Shadow Rap Jack Deep är ett fantastiskt bra bete för bla abborre.

Men det skulle visa sig att huggperioden skulle vara kort. Så vi började söka abborre med ekolodet. Rätt som det är dyker det upp ett STORT eko. Vi ser ganska snart att detta inte är en abborre. Nu går det fort. Medans Andreas håller koll på gäddan slänger jag mig över Andreas betesväska. Drar upp dragkedjan och överst ligger en oanvänd Rapala X-Rap Otus i färgen OG. Ur förpackningen med den och på med en R.I.P Adapter och en 15g vikt. I med den i beteslåset och Andreas är beredd. Ett perfekt kast och SMACK!

Spöt bugar står som ett U! Gäddan går tungt och jag gör mig redo med håven. Upp och djupet kommer den vackraste gädda vi sett. Håvningen är inte 100 procent men i den ligger en STOR och vacker fisk.

Vi kan konstatera och Otusens debut i vattnet blev succe. Vi krokar av och mäter och väger.

Gäddan mäter 119cm och pressar ner vågen till 11,5kg. Men framförallt är det en fantastiskt vacker gädda. Vilken skapelse!

Detta blev resans fisk! Det blev mer gäddor på både Otus och Peto för oss men denna var den överlägset största.

Grattis igen Andreas!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids