Sportlovsfiske

Jag och min son Wilmer har som tradition att köra ett ismetepass under hans sportlov. Så även i år. Vi kollade prognosen och bestämde oss för en dag med varmt väder och solsken.

Klockan ställdes lagom tidigt och vi kom ut på sjön strax efter att solen nått över trädtopparna. Området vi skulle fiska var en flack kant från 7-12m.

Som underhållning mellan fällen hade Wilmer packat med två golfklubbor och två golfbollar. Det skulle bli hårde matcher på isen. Wilmer över svingen medans jag sätter ut våra spön. Svetten rinner efter ryggen redan efter två borrade hål. Isen är perfekt, 40cm hård is och utan snö.

När jag satt ut spö nummer fem ser jag att det fäller på spöt jag satte ut först. Ropar på Wilmer och vi möts vid sen svajande vippan. Ingen lina lämnar min Rapala Fathom rulle. Känner med handen men inget där.

Vi åter går till våra sysslor, jag sätter ut de sista spöna och Wilmer tränar sin golf sving.

När alla spön är ute är det dags för första golfmatchen. Vi hinner inte mer än ett slag innan spöt längst bort fäller. Vi rusar och dagens första fisk kan krokas. En lite mindre gädda. Precis när vi återsätter gäddan fäller det på spöt närmast oss. Wilmer rusar fram och sätter ett perfekt mothugg. Rapala Fathomspöt böjer och det blir en kul fight för Wilmer.

Upp kommer en fin gädda i fin kondition.

Lycklig kille.

Det fortsätter fälla bra hela förmiddagen. Några missas och andra landas. Vi springer oss svettiga i det varma vårvädret. Mellan fällen tar vi en match i golf. Oftast vinner Wilmer.

Sedan är det dags för lunch. Gäddorna låter oss äta den i lugn och ro. Fisket avtar och Wilmer tar sig en tupplur i pulkan.

Sämre kan man ha det.

Klockan går och rätt som det är fäller det åter på spöt längst bort. Wilmer som sover i pulkan så han har ingen aning om att jag landar dagens nionde gädda. Ingen jätte men en fin gädda på 80-90cm i fin kondition.

När Wilmer vaknar igen är det åter dag för en runda golf. Nu lyckas jag äntligen vinna.

När sista fäller kommer är Wilmer så trött i benen att jag får ta det. Det är en fin gädda igen.

Dagens sista.

Dagen avslutas med att solens strålar bländar oss när vi tar oss mot bilen.

En av dessa dagar utan jättefiskar man kommer att minnas med värme. Det ser ut som isarna ligger kvar ett tag till. Ut och njut men ha STOR respekt för vårisarna. Var noga med säkerheten!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids