Fantastisk fight med säsongens första storöring!

Kvällen spenderades med att leta varmvatten och förhoppningsvis också aktiva fiskar. Efter 5h började jag hitta rätt förutsättningar och belöningen kom tillslut. En djup ström visade sig ha varmt vatten på ena sidan och bara efter några kast tampas jag med en ursinnig öring som verkligen satte grejerna på prov. Ett 13fishing Muse Black tillsammans med en Concept Z slide med endast 0,25mm sufix advance gjorde kampen extremt njutbar. Snacka om kontakt! I linändan satt en shadow rap shad deep i färgen SML. Jag är helt såld på detta kit! Lätt och smidigt men det finns kraft om man vill. Öringen mätte 79cm och skrivs in som nr 28 över 5 kilo även om det var på grammen. Att fota fina bilder fanns inte tid till då fisken skulle återutsättas. Men nu kan den jobba på och vara grövre nästa gång den fångas.

Jag fiskar oftast shadow rap 11cm men när man behöver gräva upp en stor fisk ur hålorna är deep modellen ett go to bete.

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson