Flash Bang gjorde tricket!

Senaste veckan spenderades ute till fjälls med ett riktat fiske efter röding. Nu är det slutet på januari månad och de mörkaste dagarna på året är över. Ett roligt fiske brukar börja nu i och med solens återkomst. Rödingen blir allt mer aktiv när vi får fler timmar av ljus varje dag som går. Men denna gång var det extremt svårfiskat och ett riktigt pannbens fiske blev räddningen till slut. 

Efter att en relativt smärtfri skoterfärd var avklarad och lägret uppfällt så kunde fisket äntligen börjas. Även denna tur blev det fiske med ekolod, men som också är ett rätt trevligt fiske. Chirp tekniken på ekolodet är ens extra ögon i djupare vatten.

Navigation uppe på högre höjder

De ljusa timmarna på dagen gick och inget alls syntes på lodet, trots flera större platsbyten i sjön. Det brukar inte ofta vara helt tomt men nu hade dom tjurat ihop sig rejält…

Efter en rejäl middag nedslängd i magen och med inställningen att en vettig röding ska synas i hålet innan hemresa, så var det bara att uppta fisket igen trots all frånvaro av fisk hittills.

Mörkret kröp på och fisket inleddes med blänke och blink utan resultat. Inte heller myska på linan gav något som helst intresse från dom vitfenade denna gång. Vid tidigare fiske i mörker har bägge ovan nämnda kombos ofta varit melodin, men nu verkade något nytt från lådan krävas!

Flash Bang Jigging Rattle Spoon som den heter, från 13 fishing, och är ny för i år fick göra jobbet.

På bilden, Flash Bang Jigging Rattle Spoon med ljusstavar

Lite bakgrund om betets uppbyggnad är att det är av blyfritt material, en vikt på 12g med rasselkammare samt möjlighet till att lägga in ljusstavar. Just rasslet och ljusstavarna är något jag tror kan komma väl till användning dagar som dessa då verkligen inget funkar. Och visst, det tog inte alltför länge så syntes första ekot för dagen. Av erfarenhet såg ekots storlek ut att kunna bjuda på en bra fight. Och till sist efter att försiktigheten övergått i hunger, så sög den in betet. Smack! Äntligen en fisk på linänden efter allt kämpande. Efter en fight på 15-20 min började tröttheten på fisken komma ikapp och en till synes fin fisk var på väg upp genom hålet.

En riktigt fin fjällröding på 3655 gram landad! Flash Bang och dess rassel, betat med 13 fishings soft bait – ”Bernie Purple Rain”, gjorde till slut tricket denna resa. Efter att allt annat blivit nobbat av fiskarna. 

En praktfull fisk på 3655gram landad efter många timmar med tungt fiske
Kombinationen som fick fisket att vända – Flash Bang i färgen ”TMP”, betat med 13 fishings soft baits, ”Bernie Purple Rain”

Det var en skön känsla som infann sig i tältet hos oss efter att ha nött så pass länge. Kompisen, vid namn Ove, hann även få sig en bättre kamp innan hemfärd. Däremot klev fisken av relativt snabbt, innan att dess storlek kunde mätas.

Ove drillandes av fisk med 13 Fishing Black Betty Frefall Carbon på ”Widow Maker 32ML-DS”

Utdelning av en bättre fisk efter ett pannbens fiske är nog den bästa känslan, men bara man bestämmer sig så kommer hugget till slut :)

Skitfiske!

/Lucas

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren