Stora Bågar på Blue Fox

Isläget är allt annat än bra i Skaraborg men vi gjorde ett försök på välkända sportfiskeområdet Hökensås igår. Isen var som sagt mycket varierande och det gällde att hitta bra bärig is vilket vi gjorde efter en stunds letande. I början på is-säsongen brukar regnbåge föredra statiskt presenterade beten för att senare under säsongen mer och mer gilla saker som rör på sig.

En vacker hane som inte kunde låta bli en loppa agnad med räka.

Vi valde att fiska med tre utrustningar där ett var statiskt och var sitt som vi pimplade med. Första hugget kom på en loppa agnad med en liten bit räka. Fiskarna har otrolig kraft och det gäller att ha en utrustning med rulle som har slirbroms för att kunna trötta ut fisken.

13 Fishing Tickle Stick är en av mina favoritspön.

Första fisken som kommer upp är en stabil fisk på 2,3 kg. Medelvikten brukar var runt ett kilo så denna fisk får helt klart anses som större. Fisket är tämligen segt och vi väljer att byta sjö.

Nytt PB för Bengan på 3,84 kg.

Nästa sjö bjuder på lika segt fiske och vi borrar febrilt för att hitta aktiv fisk. Efter en timme får vi hugg på den statiska utrustningen men fisken kliver tyvärr av efter en stunds fight. Vi börjar fisk i närheten av där vi tappade fisken och när Bengt fiskar sig tillbaka i gamla hål börjar det hända grejer. En stor båge tar på en Blue Fox Dragonfly nymph. Efter en stenhård fight tråcklar vi upp regnbågen på isen. Nu känns det som fisket lossnar lite.

2 grams jigg funkar utmärkt till Dragonfly nymphen.

Det är inte första gången som Blue Fox trollsändenymf funkar bra på regnbåge. Men vi kan konstatera att fisken väger hela 3,84 kg och är nytt PB för Bengan som är extra roligt.

Den röda färgen har visat sig extra bra.

Fiska gärna nymfen nära botten med darrningar och små lyft. Det behövs inte speciellt mycket rörelse för att få betet att röra sig naturtroget i vattnet.

Det är inte bara regnbågen som gillar Blue Fox Dragon Fly nymph.

Det var inget mängd fiske denna gång men storleken var mycket hög istället. Tre regnbågar landades och vikterna var följande: 3,84 2,36 och 1,8 kg. Man längtar redan efter nästa tur till regnbågarna på Hökensås.

Mvh Ove Johansson

www.charterfiske.se

info@charterfiske.se

Comments

Kommentarer