Svart, Rosa och Lila ska det va!

Senaste veckorna har det blivit några fiske pass i det fantastiska sommarvädret. Fisket har varit både upp och ner men en sak har jag slagit fast, abborrar och gösar gillar svart, rosa och lila!

Då tänker jag på min Rippin Rap i färgen BLKL.

Rapala Rippin Rap i färgen BLKL FOTO: Mats Ek

Rippin Rap är som bekant ett hårt vibrerande bete som rasslar och som du kastar väldigt långt. Dess höga profil, rassel och vibrationer gör att fisken kan upptäcka betet på långt håll.

Hur man väljer att fiska sin Rippin Rap är väldigt olika, vissa kastar bara ut och tar hem betet i frivattnet medans andra nästa jiggar det efter botten. Det är verkligen ett bete som kan fiskas på många sätt.

Själv föredrar jag att kasta ut, låta det sjunka till botten för att sedan ta hem det några meter, ner på botten igen osv. Självklart anpassar jag tekniken efter djup, bottenstruktur och hur aktiv fisken är.

Något jag reagerat på senaste passen är att Rippin Rapen varit bäst sega stunder under dagen. När jigg inte funkat har jag testat Rippin Rap och det har gett fler fina fiskar. Kanske inte det bete jag förut testat sega stunder men tydligen väcker Rippin Rapen dessa sega individer till hugg.

Metergädda som också ville ha Rippin Rap.
Foto: Mats Ek
1,2kg abborre som tog min Rippin Rap alldeles vid båten.
Foto: Mats Ek
Även gösarna gillar Rippin Rap.

Ovan kan ni se att Rapala Rippin Rap i färgen BLKL fångat flera fina fiskar av olika arter.

Den mest minnesvärda fisken förutom min 11kgs gädda från de senaste veckorna är nog en fin abborre som tog på just Rapala Rippin Rap i färgen BLKL. Jag och min vän Mats hade varit ute hela dagen och fisket hade varit trevande. Vi var påväg att ge upp men vi gjorde en sista ankring.

Eftersom jag haft bäst fiske på Rippin Rapen denna dag så fick den förtroendet. Jag kastade ut betet och lät det sjunka. När jag började ta hem betet hann jag 4-5 vevtag sen small det. Ett stenhårt hugg som jag trodde var gädda tills en fantastiskt vacker abborre kommer upp vid båten. Efter några rusningar kan Mats håva en riktigt grann abborre på 1,38kg. Det blev mitt sista kast denna dag.

Vacker dalaabborre som stod för hårdaste abborrhugget i år!
Foto: Mats Ek
Svart, Rosa och Lila ska det vara!
Foto: Mats Ek

Nu mera är Rapala Rippin Rap i färgen BLKL ett givet startbete på ett av mina spön. Hoppas ni hunnit njuta på sjön i det fina vädret. Nu ser hösten ut att komma och den är inte fel den heller. Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids