Tälttur och trolling efter Öring!

En ny resa har tagit sitt slut och några vackra öringar har fått syna håven igen. Med en blandad väder kompott så räddades resan slutligen upp av ett extra hårt hugg… 

Vår resa inleddes med ett slitsamt projekt. Nämligen att rampa båten. Vilket inte alltid är det enklaste när båtramper inte finns nära sig. Som tur var gick det bra och vi tog oss ut på vattnet slutligen.

Första fisken togs i strålande sol, vindstilla och en sommarvärme utan dess like. Tröja eller dunjacka var inget man behövde ha på sig. Nog för att dom var med ifall vädret vänder, men denna resans början höll det sig ovanligt fint!

Se så vacker fisk! Förmodligen den snyggaste öring jag fångat som även gav en bra fight. Två höga hopp drog fisken innan landning kunde ske. Ser ni mungipan och minns ni tidigare ord jag nämnde? Att scatter rap kommer fånga fler fiskar!? Än en gång gav den resultat! 

Däremot fick man tänka till lite extra och skicka ut ett extra långt släpp bakom båten då det var väldigt platt vatten och vindstilla. Efter någon bild så fick den simma hem igen till sitt rätta element. Den första dagen tog snabbt slut och vi tog en lite tidigare kväll inför morgondagens fiske som väntades.

Dag två gryr och vädret började vrida och vända lite grann. Tankar båten och far ut kl 05.00. Kompisen sov ännu men jag kunde inte hålla mig från att fiska! Betesfisken som igår fanns var helt borta idag. Knappt nåt eko på några timmar så jag valde att helt och hållet byta plats. 

En förflyttning och ett nytt ställe skulle få sin tid. Jag slängde idag ut en Shadow rap i den nya färgen BAP, för att se om det kunde väcka något liv i fisket. Ytvattnet var endast 12 grader så kanske att det kunde bli lite action.

40minuter senare och Concept Z Slide rullen började skrika extremt högt. Upp bakom båten flyger en argsint öring med Shadow rapen nitad i munnen. Jag började snabbt styra båten till landningens fördel och kompisen Ove fick rodda med spöt. En bättre fisk var på helt klart!

Lång fight med en fisk som vägrade komma nära båten. Tung gung rakt av! Där fisken tillslist ger med sig och jag kan håva en sjukligt fet fisk. Ove med spöt i handen hade sitt livs fight för denna fisk innebar ett nytt personbästa för hans del! Med Vikten 5800gram så gjorde den resan värd varenda slit när vi skulle rampa båten. När man kämpat för nåt känns det extra bra när man lyckas med fisket för det är inte alltid lätt när man ska ut. 

Vi fotar och släpper tillbaka fisken. Kör några vändor till och hann få några öringar som tog på Scatter Rap Minnow. Två var modellen mindre och simmade snabbt tillbaka. En lite bättre som vägde in på 2.6kg som även den gav ett bra tryck i rullen.

Slutligen väntande bara hemresan. Ett litet firande med burgare på hemvägen vart det allt! Hälsar Skitfiske till er!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren