Bästkusten levererar

September förknippas ofta med regn och rusk. Men i år har faktiskt den första höstmånaden bjudit på finväder och en hel del sol. Vad kan man då hitta på för kul när väder och vind är på topp? Jo man åker till ”bästkusten” och fiskar gylta.

Berggylta som drog vågen till 1 290 gram.

Berggyltan – det är få fiskar som är så himla stridbara i förhållande till sin storlek. Berggyltan och blågyltan är även enormt vackra fiskar och man blir liksom glad av att bara se en. Nu är ju gyltafisket väldigt bra på västkusten och huggen duggar tätt om man är på rätt ställe. Ett perfekt fiske för nybörjaren eller de yngre.

Maria visar upp en ”Bergis” med i röd skrud.

Man hittar dessa vackra fiskar vid klippväggar och skrevor. Vi bedriver vårt fiske runt 10m djup. Bästa bete är enligt mig räka och ovanför räkan använder vi en Möresilda som lockblänke/tyngd. Tafsen till räkan bör vara runt 20cm. Sufix Invinsiline 0,50mm är perfekt som tafsmaterial.

En skrubba som blanda sig in i leken.

Att fiska på havet ger ofta oväntade fångster även om man försöker inrikta sig på en specifik art. Under våra pass lyckades vi följande arter: Berggylta, Blågylta, Stensnultra, Makrill, Torsk, Skrubba och Näbbgädda.

Blågyltan är inte den största fisken i havet men förmodligen den vackraste!

Vårat kustfiske är verkligen bra och sådana här turer borde göras oftare. Jag hoppas på en fortsatt fin höstmånad så kanske det kan bli en tur till kusten igen.

Skitfiske på er.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer