Grymt bra Torskfiske på Söröya!

I tisdags åkte vi på långtur till ett större grundområde utanför Söröya i nordnorge. Våran båt och två båtar till tog följe, viktigt med säkerheten när man åker långt. Dagen innan hade vi studerat sjökortet med en tilltänkt startplats, en djuphåla mellan två grundtoppar såg intressant ut. Efter någon timmes båtfärd började vi närma oss grundet där vi skulle fiska. Vi la båten i rätt position på grundkanten, ekolodet visade 90 meter med fina bågar efter botten. Direkt när vi kom ner till botten bugade spöna fint, Farsan och Mago Göransson drillade fint in dagens första fiskar

Mago Göransson med fin Torsk

Dom andra båtarna ropade på radion att dom fick fina fiskar även dom. Kanonväder med lugna vindar och fullt med jagande Torskar, nu var det kul på havet. Nästan varje nersläpp i hålan gav fina fiskar.

Thomas Larsson från Valbo med grov torsk.

Det som fungerade bäst för mig var Storms BISCAY GIANT JIGGING SHAD i färgen GLS Glow färgen fungerade bra på djupet.

Båten bredvid ropade på radion att en Hälleflundra blandade in sig i leken, Patrik Eriksson landade en fin hälle på 152cm, som snabbt simmade vidare efter fotografering, grattis till en fin fisk.

Patrik Eriksson med Hälle 152cm
Viktor Drougge med torsk 21 kg

Dagens största Torsk drog båtkompisen Roger Larsson upp, en jättefin sommarfisk på 23,6 kg

Tack alla inblandade för en grym havsfiske vecka. Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren