Magiska abborrar i dimman

Det är något speciellt med hösten. Färgerna på träden, dimman på sjön på morgonen och självklart fisket.

Känslan när dimman ligger över sjön, solen är påväg upp och man har en hel dags fiske framför sig!

Det är nu man har chansen på dom riktigt stora predatorerna som ska börja äta upp sig inför en lång vinter.

I veckan har jag och min vän Andreas varit ute på sjön i tre dagar. Fisket har varit svårt och abborrfisket har varit riktigt pilligt kan man säga.

Rapala Tackle trays är grymt fina lådor!

Det har testats beten fram och tillbaka, det har svurits åt stora apatiska abborrstim men det har även fångats stora fiskar.

Abborrfisket är verkligen speciellt. Ibland är det fisk i vart o varannat kast och ibland är det nästan totalt omöjligt att lura dom. Dessa dagar var som sagt svåra men vi hade glimtar där vi lyckades.

En magisk morgon när dimma precis började lätta från sjön ser jag Andreas spö böjja riktigt bra. Det syns tydligt hur en stor abborre gör allt för att inte komma upp till oss i båten. Några sekunder in i drillningen smäller det även till i mina grejjer. Mitt Muse Black bugar riktigt bra och från segt fiske står vi nu båda där med varsin stor abborre på kroken.

Efter lite kalabalik kan båda landa varsin drömabborre. Som vanligt när man fiskar med abborrdemonen Andreas tar han dom största!

Magisk abborre på 48cm/1700g för Andreas.
Även jag fick en skönhet! Lite snyggare men lite smalare och kortare! 46cm/1300g

Vilka fantastiska skapelser.

Det var så här fisket var dessa dagar. Svårt och utmanande men med riktiga ljusglimtar.

Under abborrfisket fiskade den lilla 8cm Boom Shad från Storm riktigt bra.

Granna fiskar och fina beten!

Sista dagen var riktigt svår men till slut högg det längst ut i ett kast och en fin kilosabborre sög i sig min Boom Shad.

Stabil kilosbit!

Min jakt efter en insjöabborre på 2kg går vidare, kanske kommer den eller så gör den inte det. Hur som helst så har och kommer resan dit var fantastiskt spännande! Abborrfiske är fantastiskt kul och utmanande!

Ut och njut nu gott folk! Hösten är fantastisk!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids