Halloweenfiske!

Den milda hösten håller i sig och det är bara att passa på att kasta sina beten så länge det går.

I veckan var jag och min vän Andreas ute på nya äventyr. En ny sjö, vilken i ordningen vet jag inte riktigt längre.

Denna sjö var en ganska liten och relativt grund sjö. Planen var att betesfisken förhoppningsvis klumpat i hop sig i sjöns lite djupare partier och vi skulle söka fisken runt kanterna där.

Huvudmålet för dagen var abborre, men eftersom det även fanns både gädda och gös i sjön åkte även lite grövre spön med.

Väl framme vid sjön tog vi oss ut till sjöns djupare delar och började söka av kanterna runt dessa. Det såg lovande ut. Mycket betesfisk så vi ankrade och började fiska. Det dröjde inte länge innan första fisken högg. En liten gädda som ville äta en 8cm Boom Shad.

Det var inte sista gäddan som nappade denna dag kan jag lova. Snipa efter snipa ville ha våra jiggar. Vi såg det som en bra uppvärmning tills vi skulle hitta på abborrarna. Det skulle inte dröja länge innan detta skedde.

På en djupkant hittar vi på dom! Stenhårda hugg och feta och fina abborrar. Det hugger i vart och varannat kast.

Jag eller ska vi säga pandan fiskar bäst på Boom Shad.

Boom Shad från Storm finns i både 8cm och 10cm och har fiskat riktigt bra för mig detta år.

Medans Andreas fiskar bäst på Spike Tail Bleak.

Vi landar säkert 20-30 abborrar och alla är i bra storlek mellan 5hg -1,1kg. Dom flesta låg runt 7hg med ett par toppar över kilot.

Till slut så är huggperioden över och vi bestämde oss för att försöka hitta någon av sjöns större gäddor eller gösar. Med hjälp av den senaste ekolodstekniken söker vi av området. Vi hittar flera gösar men dom vill verkligen inte äta våra beten. Men till slut har jag turen på min sida och lyckas pricka två fina hungriga gösar.

Första fick ”pandan”!
Den andra fick jag.

Som vanligt var det Rapala X-Rap Peto i färgen ROR som lyckades lura dessa fina fiskar. Även det bete min rekordgös är tagen på.

Det blev en fantastiskt rolig dag med många hugg och härliga fighter! Massa fina abborrar, arga gäddsnipor och ett par fina gösar! Sämre kan man ha det!

Happy Halloween på er!

Och Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids