Kul med Jul!

Julen är en härlig tid på året. Julen kantas av mys, mat och samkväm i överflöd. Har man varit riktigt snäll under gångna året kan man till och med få en julklapp. Alla vet att det är håra klappar som gäller och Tomten i år hade en väldigt speciell klapp till mig. Han hade nämligen fixat lite is på regnbågssjöarna.

En tätprickig regnbågshane som ej kunde motstå en ”myska” med maggot.

Inför denna is-säsong hade jag sneglat på en sjö norr ut som jag endast testat med flugspö tidigare. Det är riktigt skoj att upptäcka nya vatten och få kartlägga dem med hjälp av pimpelspöt.

Mora Nova 160mm i svart gör jobbet.

I första hålet ville jag egentligen bara kolla djupet men grejerna hann inte ner till botten förrän första fisken hade huggit. Det blev en rejäl åktur på isen och fisken rusade flertalet gånger ifrån hålet. Detta för att undkomma att hamna på fel sida isen.

Rapala Fathom M/L kombo är mitt val av utrustning till detta fiske.

Trots sina utfall fick första regnbågen se sig besegrad. För att kunna gå kamp med en större snabbsimmande fisk bör man ha en rulle med slirbroms. Små haspelrullar funkar perfekt till detta isfiske. Finns det en finns det fler. Jag valde att sitta kvar i första hålet då vattendjupet var 6,5m och platsen var mitt i en vik. Det kändes som en naturlig uppsamlingsplats för fisken. Det tog inte många minuter förrän nästa båge hade hitta min myska agnad med maggot och nästa batalj var ett faktum.

Ibland blänker ”bågarna” i vinter solen.

Isfiske regnbåge är spännande och tillhör man den skaran av sportfiskare som gillar bra drag i spöt så rekommenderar jag varmt alla att testa på detta häftiga fiske. Jag längtar redan till nästa pass på isen.

God fortsättning.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer