Micro Magic Man stod för fiskarna!

Två dagars fiske i strålande sol är förbi i ett av mina hemmavatten. Att jag väl känner sjön och rödingarna i den vet jag sen innan. Däremot hade jag aldrig provat denna vinterns nyheter på dessa fiskar… Men oj vilket resultat!

Jag har nämnt det tidigare att man kommer prestera och lyckas frekvent med sitt fiske om man väljer att fiska utifrån fiskens levnadssätt på just det stället som du fiskar på. Det handlar dels om att matcha fiskens föda. I mitt fall vet jag med mig att här lever rödingen på fisk som är en stor del av huvudfödan. Så varför inte presentera Micro Magic Man för fiskarna och se resultatet!? Sen har jag genom åren även lärt känna sjön så pass väl, att jag vet med mig var fisken befinner sig om dom är aktiva eller inte. Hittar man såna platser i sjöar så är det ett ställe var jag alltid startar mitt fiske på!

En grym ihopfällbar isskopa från Rapala!

Sagt och gjort så borrade jag upp ett hål på platsen. Just här är det en kant ut från land som går ner till 10 meters djup utanför. Kanten i sig har även små del platåer som rödingen simmar efter och jagar fisk på.

Jag började med att köra med klassiskt blänke. Där min tanke var att få upp locka upp nån fisk från det centrala djupet som ligger utanför mig ifall dom inte var igång helt enkelt. Men det behövdes inte locka upp någon fisk från något djup för jag hann inte ens släppa ner mitt blänke i vattnet förrän jag ser två riktigt fina vitfenade rödingar under mig.

Den större rödingen var den dominerande fisken i hålet. Dess mindre kompis fick inte närma sig mitt blänke utan att bli ivägkörd. Fisken var så pass närgången att den gång på gång sparkade på blänket och strök sig mot den. Jag vågade inte ta risken att byta grejer mitt under all aktivitet ifall fisken skulle försvinna helt ur mitt sikte så jag körde vidare med blänke och hoppades på ett hugg. Men otroligt nog råkade fisken fastna med dess bak fenan på kroken i ett av sina alla sina sparkande på blänket. Hur är det möjligt tänkte jag och ser mitt blänke segla iväg på rödingens stora fena. Snabbt höll jag in knappen på min Black Betty rulle för att släppa ut lina och hoppas på att fisken inte känner av kroken. Även fast jag någonstans inom mig vet att den chansen är mycket liten på en så fin röding. Likt min tanke så blev fisken rädd och kom inte heller tillbaka efteråt…

Efter oturen med den fina rödingen tacklar jag om mitt spö med en Micro Magic Man för jag blev sugen på att se hur betet fungerar på rödingen som har fisk som dess huvudföda. Det var ju faktiskt det jag kom hit för! Till en början var det tomt i hålet tills det kommer in en röding i snabb fart. Fisken tog ett varv i hålet innan den svalde betet och rullen tjöt. Kort därefter var första landad!

Samma visa upprepar sig en gång till och här kommer nästa röding som även den sväljer det lilla dansande fisk betet. Färgen jag körde med på betet var GS och jag valde storleken 25mm.

Detta bete kommer att få hänga med på fler turer i framtiden för att lura upp lite fler hungriga rödingar. Ibland måste man våga prova något nytt för att hitta nya säkra kort!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren