Magiska höstabborrar

Känslan var god när jag satte mig i bilen för att hämta upp pappa. Varma sydliga vindar för att vara i slutet av september dock med låga moln var vädret för dagen.

Klockan hann bli runt tio innan vi tagit oss till sjön. Väl framme märker pappa att han åkt ifrån både regnkläder och mat. Som tur var hittade vi en sopsäck i bilen som fick fungera som regnjacka om himlen skulle öppna sig. Man tager vad man haver…

Sen fick vi väl dela på maten jag hade med mig för fiska skulle vi göra.

Vi packade båten och började söka fisk med hjälp av ekolodet. Det börjar väldigt trevande men efter en timmes sökande ser jag äntligen det vi är ute efter. Tre fina ekon på si:n.

Vi ankrar och börjar kasta av området, som är en flack grymma på 6-7meter. Till att börja med händer ingenting men rätt som det är känner jag tyngd när jag lyfter mitt bete från botten.

Det är tungt, tyvärr känns det som gädda.

-Fasen , gädda! : säger jag.

Men ju närmare båten fisken kommer ju mer osäker blir jag. Rätt som det är ser jag en guldgul gestalt uppenbara sig ett par meter under ytan.

-Abborre! Abborre!

Skriker jag och pappa kastar sig på håven.

In i håven glider bland de vackraste abborrar mitt öga skådat. En guldgul tjock och hög praktabborre från Dalarnas djupaste skogar.

Medans jag står och tittar ner i håven sneglar jag mot ekolodsskärmen och den abborren var inte ensam. På skärmen syns ett par till abborrar. Tyvärr hinner vi inte på dessa.

Nu är det dags att se vad jag lurat. Abborren är 44,5cm lång och väger 1410gram. En galet vacker fisk.

Magi!
Dags att simma hem!

Efter några snabba bilder är det dags för abborren att få friheten åter.

Vi fortsätter fiska av grynnan men det ger bara en tappad fisk.

Dags att söka nya abborrar. Vi bestämmer oss för att söka abborrar genom att bonnatrolla oss fram längs kanter och grynnor. Det tar inte länge innan det hugger på min Rapala Shad Rap Elite. En vacker abborre strax under kilot glider in i håven.

Vacker fisk det också!

Skulle ljuga om jag sa att det flög upp fisk i båten, men efter ytterligare lite bonnatrollade ser jag två ekon på ekolodsskärmen längs en grynnkant. Vi ankrar och redan första kastet hugger det. Ännu en vacker abborre. Låter den vila i håven och kastar ut igen. Det nappar igen och nu ligger det två fina abborrar i håven.

En precis över kilot och en precis under. Fina fiskar.

Sen är det pappas tur.

Medans jag fångat mina abborrar på en kommande nyhet så fick pappa sin på en BoomShad.

Efter dessa fiskar blir det segt. En regnskur drar in över oss och jag får testa hur sopsäcken stoppar mot regn medans pappa får vara snygg i min Didrikson jacka.

Som tur är drar regnet vidare och det skulle visa sig att abborrarna skulle vakna igen.

Vi rör oss mot området som gav den stora abborren och det dröjer inte länge innan det hugger på mitt spö. En grymt vacker fisk glider in i håven.

Perfektion!

Abborren väger 1120gram. Medans vi fotar denna glider ännu en abborre in under båten. Jag slänger abborren i håven och vi släpper ner våra beten. Ännu en gång är det jag som har flytet med mig. Ett stenhårt hugg och ännu en galet stark abborre. Det går bra även denna gång och nästa kilos klump glider in i håven.

Denna abborre väger 1240gram, alltså dagen fjärde över kilot. Vilket fantastiskt fiske.

Men detta blev sista abborren över kilot. Vi landet några till fina mellan 7-8hekto.

När klockan blir 17:30 börjar vi känna oss nöjda och återvänder mot bilen. Efter lite om och men har vi fått upp båten, packat ur båten och fått in allt i bilen.

Vilken fantastisk dag! Och vilka fantastiska nyheter som kommer från Rapala 2024!

Denna dag fick jag 2st kilosfiskar på en variant och 2st på en annan! #crushcity

Ni har något att se fram emot! Grymma grejer!

Ha nu en fantastiskt trevlig helg!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids