Höstens fiske (en sammanfattning)! Rapala Otus gav bästa fisk gott över 10 kg!

Här kommer en kort sammanfattning av höstfisket 2023, med många fina fiskar landade! Det blev framförallt mest spinnfiske efter gädda, med flera stora landade! Bästa fiskar (gädda) gott över 10 kg på nya snygga färgen MRS på en Rapala Otus etc, men även mycket abborre och flera fina, några laxar, gösar etc! På abborrefisket drog vi mest med jiggarna, men största på favoriterna Rapala vobblerna BX Bratt och Shadow Rad Shad!

Här kommer en kort sammanfattning av mycket fiske från hösten 2023, med många fina fiskar landade! Det blev framförallt mest spinnfiske efter gädda med flera stora landade! Bästa fiskar över 10 kg på Rapala Otus (färg MRS) etc, men även mycket abborre i varierad storlek! Bästa fisket hade jag med min gäst och vän Jean-Francois från Frankrike då vi drog en hel del gäddor, varav 6 st var stora! Topp 5 gäddor landade på 520 cm som exempel med Jean-Francois, även abborre på närmare 1,4 kg, gös etc, en dag blev det 2 st 113 cm gäddor landade (10,6 kg och 9,6 kg) etc . Bästa beten har varit Rapala Peto, Otus och Haku! När dom var tjuriga så vevade jag mycket sakta en Otus, och detta gav dom största, medans mellanstorleken och dom mindre gick igång på Peto! Haku levererade bra på grunt vatten lite snabbare fiske!

Abborrefisket gav mängder med abborre i varierad storlek! Det roligaste var såklart när kidsen (en guidning med en massa barn) när dom drog massor med abborre via dropshhot, jiggar etc! Massor med finare abborrar, dvs hög snitt både från Mälaren och skärgården! Dock drog vi största abborren en bra bit över kilot från en liten insjö. Bästa beten var nyhetter från Normaark, samt suveräna Storm Boom Shad 9 cm! Det blev även spinnfiske efter lax på Vättern med 2 fina landade av Micke Sjöström som var stekhet med sina hembyggen. Riktigt kul att lyckas med landfisket då vi hade brutala vindar rakt på land!

Många guidningar, men den kanske mest uppskattade var nog enl tradition den mycket uppskattade kick-offen “Stegborgs Gäddfiske Cup” som har över 10 år i bagaget! Ett stort tack til Fredrik Stegborg och Jonas Melberg som är ytters ansvariga från företaget Stegborgs El-evator AB, och som tillsammans med mig samt 9 andra inhyrda guider körde återigen i höstas fiske-kick-off med en massa gäddor landade! Tack alla ni (40 kunder och 9 inhyrda guider plus mig)! Det blev även gösar, karp och annat kul landat nu i höst! Generellt gav tex Peto, Otus, och Storm T-Bone lite bättre fisk, medans Haku, Super Shadow Rap 16 cm samt skedragen Nauvo och Harmaja gav mängdfiske! Dock ska man inte underskatta skeddragen då jag guidat upp 2 st gäddor över 10 kg med skeddrag, den senaste drog kunden Roger Granath med en Nauvo 37 grams sked! Om jag var tvungen att välja mellan en Peto eller Otus så vore det ett omöjligt val (båda är lika grymma), men shit vad jag älskar Otus på väldigt långsamt fiske!

Tack också Autoexperten i Enköping för grym service på min Suzuki DF 150 hp, men jag fick även nya strålkastare etc på Silver Eagle båten, samt nya kraftfulla C-trailerdäck vilket känns riktigt bra när man trailar mycket! Tack alla inblandade under hösten, och ett extra stort tack till alla gamla och nya kunder som man haft nöjet att få fiska med! Det är några dagar kvar av året innan nyårsafton nu, men eventuellt hinner vi med ett sista fiske till innan nyår, men det får vi se!? God fortsättning förresten (julafton igår)!

Är ni ismetesugna på grov gädda eller gös, eller vill pimpla stora abborrar med hjälp av min Mega- Live givare nu i vinter!? Inga problem, isarna börjar på vissa håll bli bra nu så givetvis kör vi så snart vi hinner även detta fisket! Vi står för all fiskeutrustning, livebait, issäkerhet etc! Välkomna på detta fisket nu i vinter, jag har mycket goda iskunskaper och vi fiskar bara på säkra isar med gästerna! Givetvis har vi bästa isborren enl mig som provat det mesta, och det är Strikemaster 40v med en 250 mm spiral, Okumarullar etc!

För er som är sugna på tex spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge nu till våren. Speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Humminbird Mega Live givare. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och kanske sommarens fisketurer redan nu. Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om hemsidan (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Väl mött..

Ps. För er som har Instagram så har jag även en kul fiskesida även där med över 1000 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul). Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Ps. För er som har “Tik-Tok” så har jag numera även en sida där med en massa sköna fiskebilder och videos! Följ mig gärna där, länk: https://www.tiktok.com/@fishguide.se?_t=8iUi8dq4Kll&_r=1&fbclid=IwAR1PRpOJUpU1anyxLCr89z3viaZPgIManlcdnzPZ_MPKDlzYLclSDLXyBWE

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer