Abborren har vaknat

Efter en väldigt trög inledning på säsongen känns det äntligen som abborren vaknat även i Falutrakten.

Det har blivit många pass och många steg i ”äckelföre” utan att man ens känt att man varit nära några bättre abborrar. Men nu ser det ut som snön på isen smält eller packats ihop och med lite mer ljus under isen verkar abborren också vakna.

Områdena jag lyckats bäst på senaste veckan är flacka kanter på 8 meters djup och 6meters platåer. Men vart abborren äter och nappar skiljer oerhört mycket från sjö till sjö. Så det gäller att ha tålamod och pröva sig fram.

Senaste passen har Rapala Jigging Shadow Rap varit överlägsen. Abborren har inte tvekat utan stigit och klippt betet.

Nya heta färger på Rapala Jigging Shadow Rap!
43cm abborre som vägde strax under kilot ville ha en Jigging Shadow Rap i färgen Smelt On The Beach!
Årets första kilosborre som tog på Jigging Shadow Rap i favoritfärgen BSR!

Det är så fantastiskt kul när man lyckas lura en stramare. Man ser det grova gula strecket stiga på ekolodsskärmen och sen det bestämda hugget. Fantastiskt kul!

Tänkte dela med mig av tre tips till er läsare:

1. Fiska Jigging Shadow Rap några meter från botten. Fiskar du exempelvis på 8 meter så fiska betet 3-4meter från botten. Då har abborren lättare att upptäcka betet. Är abborren ute på jakt jagar dom ofta i frivattnet. Fiskar du då för bottenära upptäcker aldrig abborren ditt bete.

2. Fiskar du med ekolod så är det väldigt effektivt att sakta lyfta ditt bete när abborren stiger mot det. Jag upplever att abborren då triggas och inte sällan sätter den fart när man just börjar lyfta. Men lyft sakta!

3. Fiska med ett ganska styvt spö så du kan sätta krokarna i de hårde abborrkäftarna. Wicked Ice spöna i M/H utförande från 13Fishing kan jag varmt rekommendera. Riktigt fina spön med bra ryggrad men inte för ”påkigt” så det ändå är kul att drilla med dem.

43cm abborre och ett Wicked Ice spö.

Nu hoppas jag abborrarna fortsätter vara glada och isarna får vara relativt snöfria.

Jakten på den där pimpelabborren på 1,5kg+ går vidare!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids