Mavrik levererar!

Enstaka solgluggar och kallare luft gjorde öringarna svårflörtade. Men med rätt bete så går det ändå!

Förmiddagen startade gråmulen och kall. Däremot lovade prognosen sol och varmare väder mot eftermiddagen så jag drog ut och hoppades på det bästa.

Solen försvunnen och likaså aktiviteten hos öringarna. Jag oroades sedan innan att fisket skulle bli rätt svårt men ibland vill man bara ut och fiska oavsett vad. 

Jag startade att kasta av fiskeplatsen med Mavrik i färgen Ghost Shiner. Först fiskar jag av det snabba vattnet med högt flöde för att se vart öringarna befinner sig för dagen. Inget hugg alls i den hårda strömmen så jag fiskade mig nedströms mot lite mildare tryck i vattnet.

Redan dom första svängarna så stöter mitt drag i en öring som stod grunt till. Den hugger nära land och sticker rakt ut igen med betet. 

Sliren på min rulle fick jobba och jag njuter av att få känna lite kamp. Tillsist kommer en lång men rätt tunn öring upp. Vikten hamnade på runt 1.5kg.

Jag återuptar fisket på samma plats men inget mera händer. Det finns nog mer fisk men det verkar vara få individer som var aktiva just denna dag.

Så jag väljer att förflytta mig ihop om att hitta någon till öring som är villig att hugga.

En bit uppströms stöter jag på dagens andra fisk som även den tog grunt och nära land.

Sakta tog jag hem mitt drag som fisken följt efter en bit. Ofta går det lite för fort för öringen ute i strömmen. Dom ligger gärna bakom en bra bit och att gå ner i tempo nära land, är ofta en bra sak att göra.

Vacker öring med röda prickar! Ska ni ut och fiska öring så prova årets nyhet Mavrik. Färgerna Ghost Shiner och MUIKKU är mina än så länge favoriter!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren