4260gram Öring på nya Mavrik

Rapalas nyhet för iår – Precision Mavrik har visit sig fungera väldigt bra gentemot våra starka torpeder som simmar i våra älvar.

Jag kom fram till älven efter en kort promenad och tänkte inta dagens fiske. Hårt tryck i vattnet och jag började att fiska av bakvattnena ordentligt. 

Taktiken var att kasta av stora sträckor och försökte täcka så mycket vatten som möjligt nu när det är så pass högt vatten. Nivån ligger långt upp till buskarna.

Vadarbyxor är ett måste men det hjälper inte hela vägen. Ett bete som flyger långt, en bra lina samt ett spö som kastar långt är ett måste för att nå ut till fisken.

Det var många gånger idag som jag var tacksam att jag nådde ut så pass långt som jag faktiskt gör. Vilket i slutändan gjorde att jag kunde få fisken också!

Utrustningen jag kör när jag fiskar är ett haspel spö från 13 fishing, Muse Black, 3-15g, och som är 7fot långt. 

Det är en lite kortare spölängd men ett mycket snabbt spö. Den har egenskaperna jag letar efter. Snabbt och lätt som gör att man blir kvickare i sitt fiske. Man behöver inte ta i och använda onödigt mycket kraft själv till varje knyck man gör i fisket. Vilket underlättar mycket i längden.

Linan jag använder ihop med spöet och Mavrik är Sufix 131. Kasten blir otroligt långa! Mavrik´s rasselkulor rör sig dessutom med betet. Dvs i varje kast så skjuter betet ut sig. Ihop med Sufix131 kan man täcka stora ytor från land även fast vattnet är högt.

Och det var precis så det gick till. Jag vadade ut med vatten upp till kanten på byxorna. Och kastade så långt ut jag kunde. Över en grund grynna vid plattvatten.

Efter 3 riktigt långa kast med Mavrik i färgen Pro Blue så tog det tvärnit i ett vevstopp!

Hårt hugg och sliren på min Axum rulle ifrån 13fishing verkligen tjöt hårt. Även rullen är en nyhet för iår som jag tycker om att fiska med.

Denna öring hade verkligen bestämt sig för att inte komma upp lätt och jag fick skynda mig nedströms då fisken bokstavligen bara stack neråt. 

Jag lyckades landa fisken och konstaterade att det var en sjukt tjock och stabbig öring. Riktigt god kondition på denna fisk som har levt väldigt gott. 4260 gram prickar som det sedan blev en C&R på!

Mavrik did the job! :)

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren