Grymt ismete, grov gädda och gös!

Nyligen körde vi ismete, och drog flera stora gäddor och gösar samma dag! Längsta gäddan på 113 cm, och en annan gäddmadam på över 10 kg. Dessutom kommer här en sammanfattning av tidigare fisketurer i vinter, bl.a. 6 gäddor via Seeker Shad jiggen på riktat pimpelfiske efter gädda från isen!

20150214_161513

20150214_112805

20150214_124650

20150214_103810 C

20150214_144729

Nyligen hade vi en riktigt kul dag på isen med många napp, och framförallt stora fiskar! Vi landade totalt 4 stora gäddor, och 2 större gösar, och utöver detta så fick vi även en drös smågäddor på mellan 2-3,5 kg! Felix som inte har fiskat mycket alls på länge var såklart mycket glad att få komma ut på isen igen, och då det nappade ibland hela tiden så var det riktigt kul! Fyra av gäddorna var över metern med god marginal (en gädda på över 10 kg också med god marginal), och längsta gäddan på snygga 113 cm (under 10 kg)! Gösarna var fina dom också, en på närmare 5 kg, och en gös som även den inte var långt efter. Vi fiskade på ett ganska grunt område, och som djupast hade vi ca 5-6 meter djupt vatten under isen skulle vi gissa (största djupet lär vara runt 8 meter ute på fjärden). Intressant var att gösen nappade bäst på förmidagen, medans gäddorna upplevde vi var aktivare på eftermiddagen trots samma fiskeplats (lufttrycket sjönk så det förklarar en del)! Vi passade även på att filma under fiskedagen, och flera av fiskarna fick vi med på film under drillningen och återutsättning. Den fina 10 plussaren har vi också på film från mothugg till C&R, med ett klipp för själva avkrokningen och fotografering! Givetvis C&R på all fisk då gösarna var för stora (jag var för en gångs skull sugen på en 2,5-3 kgs)! Fiskeutrustningen bestod av mina egna specialgjorda ismetevippor (dom är grymma), Sisse Strands ”Nice On Ice” is spöhållare, Yellow/Red pilker ismetespön och Shimano TR 100-G rullar av kolfiber (perfekt när det är kallt)! Motorisborren från Normark på 250 mm är ett måste för grov fisk!

Äldre fisketurer:  Förutom lördagens superfiske så har jag även pimplat abborre tidigare i vinter, och då drog vi 6 större abborrar via en Rapala balanspirk, hur kul som helst! Jag hade även två båtfisketurer i januari (kallt fiske), och då blev det några gäddor via prickskytte, en av gäddorna tog en Storm Jig’n Eel (med en tyngre skalle än normalt). Efter detta blev det äntligen ismetepremiär, och som bäst hade jag dryga 30 napp en fiskedag med ca 19 gäddor upp. Det roligaste kanske (utöver fisket i helgen) var nog när jag pimplade riktat efter gädda från isen med Storm Seeker Shad jiggen, och som bäst har vi fått 4 st gäddor under en och samma fiskedag på jigg från isen. I vinter har det blivit totalt 6 st gäddor på mina jiggar trots att jag inte lagt mycket tid på detta, grymt sköna hugg kan jag lova!

Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver nu på isen (ismete efter grov gös/gädda eller pimpelfiske efter abborre)! Samt i båda guidebåtarna framöver – boka vinterns & vårens/sommarens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer