Pimpelfiske efter vårabborrar!

Nu på slutet av pimpelsäsongen börjar ett roligt fiske efter huggvilliga borrar. Vi har fortfarande bra is i Noratrakten där jag bor. Men man får vara försiktig och borra sig fram så här års. När jag pimplar efter abborre så letar jag efter ojämnheter i botten. Djupkanter och grund är ställen där fiskarna brukar vara. Jagande abborrar kan jaga på olika djup man får testa sig fram. Ett bra tips är att dunka pirken några gånger i botten då virvlar det upp ett moln med dam och borrarna blir nyfikna. Efter några fiskar i hålet brukar jag höja upp ett par varv på linspolen med resultatet att man fart på fiskarna. Det är viktigt att fiska lungt jag sänker pirken sakta nedåt abborrarna fastnar mycket bättre när man gör så. Blir man het och boomrycker skingrar sig stimmet snabbt..

(null)

(null)Rapala snap rap balanspirk fungerar riktigt bra när man hittar jagande Abborre. Fiskehälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren