Två 9 kg gäddor via spinnfiske!

Häromdagen tog vi årets/”vårens” första spinnfiske – och bra gick det! Första gäddan vägde 9 kg (Mickes), och tog på en Storm RIP ”specialare” (kommer till hösten), och lite senare drog vi ännu en 9 kgs gädda (ev samma fisk/30 min mellan) utöver dom mindre fiskarna!

Årets första spinngädda, 9 kg vägde hon via en Storm jigg. Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.seNyligen hade jag årets första spinnfiske efter gädda, och bra gick det bland isflaken! Vi körde totalt 3 fiskeområden, men endast ett område kändes hett. Totalt landade vi 2 st 9 kg:s gäddor (jag väntar på bild från kompisen Dan Bjurshammars fisk, och då kan vi jämföra dem), samt en ytterligare en fin gäddmadam landade vi utöver dom små gäddorna! Betet som gav mig mina gäddor (snitt på 7 kg), var Storm RIP ”Special” (den finns ännu inte i handeln, och namnet är väll heller inte spikat ännu), men shit vad fin den är på dryga 30 cm! Jag har 2 st prover av denna, och båda levererade gädda idag! Det var första gången faktiskt som jag fiskade med beterna, och utan tvekan kommer detta betet att bli en favorit för mig då jag i vintras provkastade betet i öppet vatten och gillade det redan då mycket! Hur som helst, gäddorna var ganska köldstela (som väntat), och samtliga hade de mycket mask på kroppen vilket är ett tecken på att dom står och trycker på botten. Utöver gäddorna så blev det även några braxar samt en liten gös landad! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver nu på isen (ismete efter grov gös/gädda eller pimpelfiske efter abborre)! Samt i båda guidebåtarna framöver – boka vinterns & vårens/sommarens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer