Gäddlek i stormbyarna

I söndags hade jag två herrar i båten på gäddfiske (Erik & Björn), och ganska bra gick det trots gäddlek långt in i vassarna, och lite kinkiga gäddor..

20150412_104745 20150412_110856I söndags hade jag två herrar i båten på gäddfiske, och bra gick det med tanke på att gäddorna var långt inne i vassarna och lekte (och var kinkiga)! Vi såg gäddlek på många ställen, men lyckades ändå skrapa ihop 12 gäddor i vassgluggarna trots att vi inte kom igång först vid efter 10 tiden på förmidagen. Erik drog den största gäddan, och 15 åriga Björn låg inte långt efter. Båda grabbarna fiskade jättebra i stormbyarna, och som varmast hade vi runt 10 grader i vattnet. Storm Seeker Shad i färgen HSD var utan tvekan dagens bete, troligen mycket pga. att busvädret fick fisken att stanna upp leken, och börja jaga mörten som fanns i området (färgkoden påminner om mörtens silvriga sidor)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer