Victor drog dagens gädda, igen!!

Häromdagen körde vi gädda i skärgården, och bra gick det! Vi hade trålande solsken (galet mycket båtar ute på gäddfiske), och gäddorna (som var lite tröga) lekte i vassen!

Fiskeguidning med fiskeguide Micke Puhakka. Hemsida www.fishguide.seNyligen hade jag återigen Andreas och Victor i båten på gäddfiske. Vädret var grymt fint, och ett tag hade vi ett helt vindstilla väder med stekande sol. På morgonen tappade Andreas tyvärr en stor gädda i morgondimman nära båten (ren otur där med krokningen), och kort efter hade vi en riktigt fin gädda som simmade efter ända in till båten på samma fiskeplats (olika fiskar), men den fisken högg aldrig! Längst in i en vik senare på dagen långt bort hade vi 11,4 grader i vattnet som mest, och på alla lekvikarna så kunde vi se fisk inne i vassen, det var generellt väldigt varmt på dom flesta platserna förövrigt! Samtliga gäddor som vi fick nappade inne i vassgluggarna, eller väldigt nära vassen. Endast en enda vik gav hugg en bit ut från vassen (hyfsat många faktiskt på denna platsen), annars var det bara vassfiske eller hålor inne i vassen som gav fisk. Victor drog dagens fisk även denna här fisketuren, dock men inte lika stor som för ett år sedan då han drog en 9,4 kg:s gädda med mig. I höstas drog han en större gädda även den fisketuren, så flytet är helt rätt för Victor nu! Dagens bete var återigen Storm Seeker Shad (Storm ”Säker Shad” som jag brukar säga), och efter den fisken (se bild) så bröt vi fiskedagen för en middag som väntade Andreas! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

 

Comments

Kommentarer