Kul gäddfiske i Skärgården!

Idag hade jag två damer och två herrar i Silver Eaglebåten på gäddfiske, och bra gick det (med tanke på hur kinkig fisken var)! Samtliga gäddor tog vi grunt…

20150418_141636 RPGIdag skulle vi haft en helt gråmulen fiskedag enl SMHI, men för en gångs skull så hade dom fel åt rätt håll, då vi fick 100% sol istället! Jag hade två par i båten, och bra gick det med tanke på att gäddorna tjurade i vassen, och en bit ut. Vi landade endast 9 st gäddor under fiskedagen, men detta var vi nöjda med då två kollegor hade det mycket kämpigare några vikar bort! Vi började fisket med 4 olika beten, men efter hand så insåg vi att det enda som kändes hett för stunden var Seeker Shad jiggen. Samtliga hugg och landade fiskar (vi tappade/missade även en drös gäddor) fick vi på Storm Seeker Shad, vilket det även ofta brukar sluta med i min guidebåt. Kunderna fiskade riktigt bra (alla fick gädda), och flera av gäddorna var helt utlekta kunde vi konstatera. I en vik hade vi även en stor gädda efter betet, den såg jag själv aldrig men kunden såg den tydligt i det grunda vattnet! Typiskt nog kom gäddan samtidigt som han lyfte betet ur vattnet och sedan ville gäddan inte sammarbeta mer då den troligen skrämdes av båten! Samtliga gäddor tog vi grunt, och C&R utanför båten såvida vi inte tog en snabb bild! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer