– När åker vi nästa gång

Laxtrolling på Vänern

Idag var jag, min nio åriga son Felix och Daniel Gustavsson från Kumla ute på Vänern och trollade lax. Igår var igentligen planen att vi skulle ut och fiska gädda på Vänern men efter alla rapporter från gårdagens laxfiske på så var inte nån av oss speciellt svårövertalad byta till laxtrolling. När vi satt i alla grejorna så fick Felix ganska omgående fajta en lax på ca tre kilo. Sen dröjde några timmar innan nästa lax small på. Men vi blev riktigt peppad att forsätta nöta på för på VHFn hörde vi att i samma området som vi låg hade det tagits två stora laxar över tio kg. Och sånt blir man lätt övertaggad av så vi fortsatte att kämpa  vidare i området och efter några timmar envishet hade vi lyckats få tre godkända laxar plus några i retur. Ikväll när vi gick och la oss frågade grabben.

– Pappa när åker vi nästa gång?

Bästa betet för dagen var nya Rapala Shadow Rap som kommer i svenska butiker 2016

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström