Abborrcombo De Luxe från Shimano

Jag har under vårens fiske haft förmånen att testa många sköna fiskeutrustningar från Shimano. Gäddspön, dropshotspön, vertikalspön, spinnspön samt mängder av schyssta rullar. En kombo som jag fastnat lite extra för är en riktig crème-de-la-crème-kombination för det lätta fisket efter typ abborre. Det är en både estetisk och funktionellt fulländad kombination som det är en njutning att fiska med. Rullen är en Shimano Sustain 2500 FG, en superskön rulle som har en silkeslen fällning av bygeln, mjuk och tyst gång, samt vattentätt bromssystem som även gör den lämpad för fiske i saltvatten. Rullhuset är tillverkat av C-i4 och aluminium för att vara så lätt och stark som möjligt. Andra funktioner är bland annat X-Ship, en funktion som ger rullen styvhet och massor av kraft, rotor i ”Magnumlite” C-i4 som ger en otroligt lätt och mjuk gång, AR-C-spole som reducerar risken för lintrassel, AeroWrap2-funktionen garanterar en perfekt linuppläggning, och sist men inte minst har man kastat in ett lättjusterat bromspaket kallat Rapid Fire som klarar en maxbroms på 9 kilo (beroende på storlek). Rullen rymmer 160 meter 0,25 mm lina och har en utväxling på 5,0:1. Med 8 St S-ARB-kullager och ett rullager garanterar jag att rullen är en dröm att fiska med. Shimano Sustain FG finns i storlekarna 2500 och 4000. Båda storlekarna levereras med extraspole och har 5 års garanti

  
Med den här dignititen på rulle kan man ju inte rekommendera vilken ”blompinne” som helst att fästa den på. Som tur är har Shimano tänkt på detta och tillverkat en hel serie tills i år med Sustain-spön som matchar rullarna perfekt både i utseende och utförande (chrome och svart) Shimano Sustain 3-15 gram 240 cm är den modellen jag använder. Spöt är utrustat med extremt lätta Fuji Alconite-ringar (rostfria) och klingan är byggd av HPC200 (high pressure carbon) och Biofibre, en kombination som gör klingan både lätt och stark. Med en utmärkande snabb toppaktion känner man minsta stöt i spöt och krokningen går blixtsnabbt. Det här är en utrustning för den finsmakade sportfiskaren som vill ha det lilla extra. En sådan som jag helt enkelt…

Rapalaproguide/Björn ”carlo” Karlsson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide