Fin pelagisk gös landad..

Nyligen var det en superfin morgon, så jag tog en tur efter dagislämning ut på sjön för lite prickskytte efter pelagisk gös, två landade gösar blev det innan vinden hastigt ökade kraftigt..

Gösfiske i Quintrexbåten! Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.seNyligen blev det en kort fisketur på sjön för undertecknad då fiskesuget var stort, och vädret fantastiskt fint (på morgonen)! Jag hann inte fiska mer än max en timma när det började komma lite kraftigare vindbyar samtidigt som jag hittade flera jättefina ekon via Humminbirds superfina plotter, men alla fiskarna ratade jiggarna efter en stunds fiske på dem. Senare när det kändes som att det var helt kört att fiska mer (pga vinden) så small det på en fin gös (se bild), och omgående efter detta så fick jag ännu en gös på samma fiskeområde innan jag tvingades att bryta fisket helt pga att vinden blev på tok för tuff för detta fisket. Fiskarna stod på ca 6 meters djup, men båda huggen kom bara några meter under båten vilket är extra spännande! Utrustningen bestod av Shimano Yasei jerkbait 30-70 gram (ett grymt trevligt spö), Shimano Caenan 101 samt en 7,5″ Storm Pro Slug jigg. För er som är sugna på ett annat grymt trevligt vertikalspö så vill jag tipsa om underbara Shimano Speedmaster AX Jigging/Jerk 20-70 gram, ett  fantastiskt trevligt spö som jag också fiskar mycket med (jag har ofta flera spön färdigtacklade samtidigt för ett snabbt jiggbyte om man har en tjurig fisk under båten)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens, sommarens och kanske höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer