Rapala X-Rap Jointed 13 dominerade

Nyligen hade jag en guidning i skärgården, och med en morgonstorm (med kraftigt regn & snö/hagel) så kändes fisket svårt – tills vi knäckte koden med Rapala X-Rap Jointed 13..

Gäddfiske i Silver Eaglebåten! Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.se

Nyligen hade jag en guidning med kunder från Gotland på gäddfiske i skärgården. Vädret var minst sagt vidrigt på morgonen då vi hade ett galet blåsigt väder, och på detta även kraftig nederbörd i form av regn/snö/hagel vilket kylde rejält (lufttrycket var mycket lågt). Även gäddorna verkade hata vädret då dom var mycket kinkiga med huggen. Vi provade det mesta men när vi satte på en Rapala X-Rap Jointed 13 på grunt vatten så började dom hugga klart bättre. Kunderna var mycket erfarna sportfiskare (mest havsöringsfiske hemma), men ändå fick jag klättra högt upp i ett träd för att rädda en Jointed 13 wobbler, så himla mycket blåste det (vi hade inte så många av detta betet med oss). Totalt landade vi 13 gäddor under fiskedagen, och hade säkert lika många hugg till som missades pga flera tappade fiskar eller slarviga hugg. Vi provade såklart även superbetet Blue Fox Super Bou Spinnerbait och långt in i stubbvassen krokade vi på en stor gädda, tyvärr lossnade den då vi precis fått ut den ur vassbältet, typiskt nog! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens, sommarens och kanske höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer