Storgös på hela 93 cm via Storm Ultra Eel

Nyligen var jag med på en kajakfisketävling, och bra gick det! Jag kom 3a, men efter tävlingen så drog jag ett nytt personbästa på hela 93 cm fetgös via Storm Ultra Eel!

Gösfiske i Hobie Pro Angler fiskekajaken! Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.seNyligen var jag med på en kajakfisketävling från min fina Hobie Pro Angler 12 fiskekajak. Vi hade en mycket blåsig dag, men alla deltagarna kämpade hårt och tappert i vinden. Tävlingen gick ut på att fånga den längsta totala längden av tre gösar samt en abborre. Jag kom trea, och den längsta gösen fick duktiga Staffan Jorup med en grym gös på 91 cm (även han drog personbästa)! Jag var den enda som körde pelagiskt prickskytte nästan hela tävlingen trots hård vind, så även från kajaker funkar den metoden utmärkt (dom flesta trollade eller bara jiggade)! Tävlingen var deltävling två av tre, och som jag förstått det som så leder jag nu cupen!? Hur som helst, efter tävlingen så åkte vi ut några killar igen några timmar på mer fiske samtidigt som det mojnade. Via mitt fina Humminbird 1198 ekolod kunde jag ganska snart se en mycket stor fisk ca 5 meter ner, och via en Storm Ultra Eel jigg (den stora storleken) så krokade jag på min största gös hittills på hela 93 cm, och som ni ser så var den galet fet (jag siktar såklart på större gös nu)! Gösen är numera nytt personbästa för undertecknad, och det tog faktiskt hela 32 år för mig att höja mitt personbästa vilket är en ganska lång tid (jag fick en jättegös som 14 åring)! Efter dokumentation så fick hon såklart simma åter ner till sitt rätta element igen utan några som helst problem! Storm Ultra Eel är verkligen en superbra jigg med två storlekar, en mindre storlek med 20 och 40 grams skallar, samt en stor storlek med 50 och 70 grams skallar, jag fick min storgös via den stora modellen (se bild). Spöt var ett Shimano Yasei, samt en Shimano Caenan 101 rulle laddad med Sufix 832 015 mm lina! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens, sommarens och kanske höstens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer