Då har man gjort en Bill Dance…

De flesta av oss har väl sett Bill Dance klassiska bloopers när han lägger spöna på flaket och fäller upp baklämmen och spötopparna ryker. I midsommarhelgen gjorde jag själv samma sak när jag var och flugfiskade vid Görälven norr om Sälen. Jag skulle ta bilen mellan två forsar och stoppade in flugspöna i bilen och såg inte att jag fick ut dessa genom den öppna rutan på passagerarsidan. Snabbt iväg och ut på på stora vägen med sikte mot nästa fors, upp med rutorna. Krasch! va fasen är det som lät…. ser i ögonvrån och inser snabbt där gick några några sköna tusenlappar åt skogen när spötopparna klipptes av. Jaja det var ändå inget bra fiske… Tur var att jag hade med mitt härliga G Loomis 3 – 18 gram och ett par 5 cm Rapala Orginal wobbler. Detta var tydligen det var melodin just den kvällen för vi nästa fors jag stannade vid så högg både harren och öringen gladeligen på dessa wobbler. Bästa färgen är ny för i år och heter SPC . Trots missflyt och kapade spötoppar a la Bill Dance så blev det en härlig kväll vid Görälvens strand.

FullSizeRenderFullSizleRenderFullSizeRender-1

Se orginalet

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström