Pelagiska gösar via Storm Ultra Eel

Nyligen tog jag ett pelagiskt gösfiske själv då jag hade lite tid över. Vädret var blåsigt, men tre fina gösar och alla på Storm Ultra Eel han jag ändå landa före dagishämtningen.

20150617_14262320150617_135036Nyligen körde jag ett pelagiskt gösfiske i frivattnet från Quintrexbåten (”pelagiskt prickskytte”) efter nästan 4 veckors uppehåll från den fiskemetoden. Senast jag körde ett seriöst pelagiskt gösfiske var när jag fick min fina 93 cm gös för nästan en månad sedan (som då blev ett nytt personbästa för min del på gös). Idag var dom dock inte riktigt lika stora, men 3 fina gösar hann jag ändå landa varav två var i nästan samma storlek, se bilderna (det är olika fiskar, jämför gärna fenorna). Den mörkare gösen på bild var troligen en större hane (den undre bilden), medans den ljusare gösen troligen var en hona (inga höjdarbilder när man är själv och fotar med mobiltelefonen, men kul fiske ändå)! Gösen var helt klart mer i stöten nu än senast då jag var ute, och totalt hade jag 8 jättebra hugg varav en gös hugg 2 ggr utan att fastna! Storms fina Ultra Eel jigg gav samtliga hugg, vilket verkligen känns som en kalasbra jigg på både vanligt vertikalfiske efter botten, samt på pelagiskt prickskytte i frivattnet då jag även gärna fiskar med den större storleken. Även torsken älskar den här jiggen har vi tidigare förevigat på film/Youtube, men detta är en helt annan fiskehistoria! Övriga fiskeutrustningen bestod av Shimano Yasei jerk 30 – 70 gr samt Shimano Speedmaster AX 20-70 gram (ett galet lätt och skönt spö), samt Shimano Caenan 101 lågprofilrullar laddade på spöna. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer