Efterleksfiske efter gös

IMG_3029_copy

Gösen har lekt klart och börjar nu käka upp sig igen efter en hård lekperiod. Man kan vara med om ett fartfyllt fiske och chans på stora fiskar. Jag och min käre kusin och vapendragare Rickard Gustavsson hade bestämt oss för att ge gösen en chans igen. Som vanligt så är vi uppe innan tuppen för att hinna med första huggperioden på morgonen. Vi trycker igång ekolodet och doppar givaren i vattnet. Vi får direkt upp ett eko som står straxt till vänster till båten. Vi parkerar över fisken och jag släpper ner jiggen och jag hinner lagom slå ifrån frikopplingen då fisken skjuter upp och hugger. Jag sätter mothugget och drillar den i några sekunder men sen släpper den… Fisken gick ned på samma djup som den var på från början, jag prövar att släppa igen och den hugger en 2:a gång. Min tanke var först att det är en gädda som jag har med att göra, men det visar sig vara en extremt hungrig gös. Fin gös men mindre fin fångst man.

IMG_3003_copy

 

 

IMG_3022_copy

 

Vi fiskade vidare och Rickard fick ett gäng abborrar på popper under lunch pausen och några gösar. Även 2 mindre gäddor var av en som tog över 35 meters djup bland betestim fick syna insidan av håven. Slut resultatet blev 4 gös men endast i mindre kaliber och ett flertal tappade.

Tack för att ni läst och skitfiske nu i sommar!!

// Sebastian ”littlepiker” Eriksson

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide