Storm Ultra Eel gav torsk i skärgården!

Nyligen hade jag en fiskeguidning i ytterskärgården, och bra gick det! Vi körde vertikalt jiggfiske nära botten, och fick torskar, strömmingar och simpor via Storm Ultra Eel 40 gr..

20150625_154545 RPGNyligen hade jag en fiskeguidning i Stockholms ytterskärgård efter torsk, vilket vi även fick flera av trots att höstfisket egentligen är klart bättre. Vi fick även simpor och strömmingar ner på djupt vatten, så man visste aldrig vad som skulle nappa för oss. Vi fiskade på mellan 15-35 meters djup, och hade bäst torskfiske på runt 23-25 meters djup där vi hittade dom flesta fiskarna. Vi vertikalfiskade med det fantastiskt sköna Shimano Speedmaster AX Jigging/Jerk 180 Extra Heavy spöt laddade med Shimano Caenan 101 rullar, och på dessa Sufix 832 0,15 mm flätlina. För er som inte känt på spöt ännu så kan jag VARMT rekommendera detta spöt, då det är galet skönt, lätt, stryktåligt och även perfekt till tex gösfiske! Jiggen var den fångstsäkra Storm Ultra Eel 40 gram vilket har visa sig vara en kanonbra jigg på torsk, gös etc. Senast då vi körde torsk (då vi filmade) så fiskade den Ultra Eel med grön rygg överlägset bäst, men idag fiskade silver/blå klart bäst (se bilden)! Vi drillade all torsk ganska långsamt upp, och samtliga fiskar simmade jättefint ner igen till sitt rätta element efter en snabb bild! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer