40-50 gösar via trolling!

Nyligen hade jag tre syskon i båten på gösfiske, och bra gick det! Minst 40 – 50 gösar blev det totalt och alla via tre olika fiskemetoder, även om trollingfisket var överlägset..

20150823_194632Nyligen hade jag tre syskon i båten på gösfiske, och bra gick det! Vi började med lite prickskytte på frivattnet, och hittade även en hel del fisk där varav en gös valde att nappa och som vi även fisk upp. Senare körde vi lite bottenvertikal runt grynnorna, och även detta gav gös (och abborre) även om denna metoden inte kändes alls lika het som för några veckor sedan. När det var dags att byta fiskemetod igen (efter ett skönt lunchbreak) så lossnade fisket rejält för oss via trollingfisket! Vi hade ett grymt rally i dryga 2 timmar varav det blev många dubbelhugg samt även trippelhugg via våra wobblers. Det nappade så bra så att jag faktiskt satt kvar på motorn i aktern riktigt länge och bara krokade loss gös efter gös på löpande band medans solen sakta sjunk i horisonten! Motorn gick på tomgång och min Minn Kota Riptide elmotor fick agera autopilot i fören vilket var klockrent (fjärrkontrollen hade jag ju på mig)! Vi landade alla gånger lika mycket gös som häromdagen då vi fick 39 st, men nu tror jag att det blev minst 40-50 st gösar istället eller mer (vi tappade räkningen då det nappade så himla mycket). Vi blandade en del med beten, men ett bete levererade bra som vanligt, och som jag har som en av mina favoriter på gösen är Storms Deep Mag Thunderstick 13 i silver/blå färg. Denna djupgående wobblern brukar vara het både på gädda och gös, och via vertikal/prickskyttet så drog vi gösarna via favoritjiggen Storm Ultra Eel med en 40 gr skalle! Vi drog även ett gäng gösar via bl.a. Storms fina Doom Bell Vibe-E wobbler, vilket är ett mycket spännande (och annorlunda bete) för er som inte har testat denna ännu!? Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer