Från fiske i Dödens Hav – till rödingfiske på Vättern

IMG_5894

På den här rödingturen hade jag och Strömberg med en kille som heter Carl Brånfelt, en  mycket sympatisk kille som brinner för sportfiske. Det mesta av sitt fiske bedriver Carl i en sjö som han kallar för ”Dödens Hav”. Eftersom jag själv har  sommarstuga vid den fiskfattiga sjön så kan jag inget annat än att hålla med. Den pölen är verkligen inte någon av mina favoritsjöar. Visserligen kan den vid enstaka tillfällen  överraska med hyggligt  fiske efter både abborre och gädda – men dom tillfällena är tyvärr lika sällsynta som snö i Juli.

 

Anledningen till att Carl är med i båten beror på att vi på omvägar fått reda på att han noggrannt följt både mina och Strömbergs fiskeäventyr under lång tid. Det är alltid lika roligt att fiska med entusiastiska ungdomar så vi bestämmer oss för att bjuda med honom på en tur när vi får reda på detta. Vi kontaktar Carl på Facebook och ställer den enkla frågan om han skulle vilja hänga på någon dag. Vi får ett kort och koncist svar inom några millisekunder – När som helst och var som helst, låter han meddela. Sagt och gjort vi bestämmer en dag och hämtar upp honom vid familjens sommarstuga och ger oss iväg mot mot Karlsborg. Det ska bli rödingfiske har vi gemensamt kommit överens om.

IMG_6225

Vädret är kanon så vi ger oss iväg rakt rakt över Vättern till några riktigt heta platser vi lokaliserat under sommaren. Inom 10 minuters fiske har Carl redan fått två rödingar, sen händer det som tyvärr händer ibland i den här branchen: Fisken stänger av helt och hållet och det går helt enkelt inte att få en enda fisk till under hela dagen. Vad vi än provar blir resultatet detsamma, dessutom börjar det blåsa upp ordentligt och vi är på andra sidan sjön och bestämmer oss därför att avbryta. Sånt är både fisket och vädret ibland – inget är säkert. Jag tror ändå Carl fick vara med om en rolig fisketur som resulterade i hans livs två första rödingar. För att sporra lite till framtida storfångster i Dödens Hav sponsrade Normark honom med ett Shimano Beastmaster för abborre och jag fixade en schysst luvtröja samt mössa från Garmin. Nu efteråt har jag fått reda på att familjen bytt upp sig i båt och redan är på gång ut på Vätterns böljor för att vertikalfiska röding. Tydligen gav fisket mersmak, trots dåligt väder och mediokert fiske. Ett framtida riktigt skitfiske önskar både jag och Strömberg!

 

Med vänlig  hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide