Blåsigt men trevligt gösfiske!

Nyligen hade jag 5 gubbar i båten på gösfiske, och bra gick det! Vi hade ett brutalt blåsigt väder, men via vertikalfisket och trollingen så gick detta bra! Vi provade även lite prickskytte, vilket gav en gös..

20150827_200106(0) RPGNyligen hade jag ett företags/kundevent varav jag hade 5 olika företag från elbranschen ombord i Silver Eaglebåten, då leverantören tog med ut sina kunder/partners. Vädret var helt ok när vi startade, men grymt blåsigt och byigt vilket gjorde fisket omöjligt på grynnorna där jag hade planerat in vertikalfisket. Vi började dock med ett pelagiskt prickskytte bakom en stor ö, och ganska många kontakter hade vi varav en gös valde att nappa. Det är alltid kul att som fiskeguide kunna visa fiskemetoden fullt ut, från intresse (av fisken, vilken vi såg på Humminbird plottern) till hugg och att vi landade gösen som i det här fallet! Vi körde inte länge alls pelagiskt, och senare var det som sagt dags för vertikalfiske vilket endast gav en fisk, samtidigt som lufttrycket sjönk snabbt och regnet kom. Vi kunde dock bara vertikalfiska på ”lä” ställen, och inte i ”heta grytan” långt ut som jag hade planerat långt innan! Efter en riktigt skön lunch gick vi över på trollingfiske istället (tre metoder), och fick även ett gäng napp/gösar, men helt klart hade vädret påverkat gösen en hel del då det var stor skillnad mellan söndagens galna gösfiske och nu bara fyra dagar senare, dessutom upplevde jag att fisken stod djupare nu mot i tex söndags! Gösen brukar ofta vara kinkig när luftrycket sjunker, liksom abborren såklart! Vi provade olika beten, men ett bete som kändes riktigt spännande var en sjunkande  Rapala Magnum i en stark fluorescerande gul kropp och ett rött huvud (en ny färg för mig)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer