Trevlig vinst kajakfisketävling!

Nyligen deltog jag i Svenska Kajakfiskecupen, och bra gick det med en skön vinst! Vi körde en kombinerad gös och abborretävling, och galet trögt var det för alla!

20150801_140053 RPG

11813482_10204837653241274_6280100359716149874_nNyligen deltog jag i Svenska kajakfiskecupen, deltävling tre av tre i skärgården. Både gös och abborre räknades, och min taktik gick hem genom att först ”säkra” tre abborrar via jigg etc (som skulle vara lättast, och man fick bara ”mäta in” tre fiskar per art), och sedan gå över på att jaga gös som är en chansning i frivattnet eller efter botten då tävlingen var hyfsat kort. Alla deltagare kämpade tappert, och efter mycket slit så lyckades jag fiska upp tre abborrar varav en abborre var godkänd i tävlingssammanhanget (jag trodde att alla tre abborrarna var godkända under tävlingen men det fanns tydligen ett minimimått på fisken fick jag veta senare), och när det var drygt en timma kvar av tävlingen så gick jag över på gösen istället för att försöka pricka en sådan från Hobie Pro Angler 12 fiskekajaken. På 12 meters djup hittade jag ett eko i frivattent högt upp som verkade lovande kunde jag se via min fina 1198 Humminbird enhet, och via en Ultra Eel 40 gram så klippte fisken stenhårt på, och väl ombord så kunde jag konstatera att den var godkänd ur tävlingssynpunkt med sina 70 cm (ingen stor fisk men skönt när fisket är trögt på en tävling, och speciellt när det var tävlingens enda gös)! Vid inmätningen så kunde vi sedan konstatera att jag vann med min gös och största abborre (de mindre abborrarna godkändes inte, men vad gör det när bara gösen hade räckt för seger till mig)! Fisket var som sagt galet trögt, och dom flesta deltagarna hade tyvärr ingen fisk alls att mäta in (vi mätte fiskarna och återutsatte dem sedan igen)! Detta var min tredje kajakfisketävling i år, och med facit i handen så har jag nu en första, en andra och en tredje placering i serien vilket känns bra då jag är ”nybörjare” på kajakfiske! Dessutom har jag nu blivit uttagen till VM i Shanghai/Kina i höst, vilket jag fortfarande grubblar en massa på om jag är rätt kille för detta, och om jag ska dit överhuvudtaget!? Beterna som gav fisk var såklart suveräna Storm Ultra Eel 40 gr (gösen tog denna), samt abborrarna på nya Rapala Shaddow Rap 11 cm / 13 gram (grundgående och ska komma år 2016 tror jag) som jag fiskade med för första gången någonsin då jag gillade betet MYCKET i utseende likt en löja! Och MYCKET possitiv blev jag även till denna då den kastar grymt långt, har ett grymt ”häng” i vattet med en flourcarbontaffs, samt simmar helt oregelbundet när man jerkar in den! Ett framtida superbete till många rovfiskar som havsöring, asp, abborre etc etc är jag bombsäker på, speciellt om man jerkar den så som jag gjorde! Wobblern finns i flera färger, och just denna som jag fiskade med (se bild) hade ett jättefint lyster i solljuset! Det ska förövrigt finnas en film har jag efteråt fått höra där de fiskade med denna wobblern, och även i filmen så jerkade de den vilket var kul att höra! Vi får väll se, kanske VM i kina i november för undertecknad!? Fiskerapporter kommer i sådana fall, var så säker! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna, boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

 

Comments

Kommentarer