Sammanfattning Vaeröy veckan!

Nu har vi varit hemma en vecka efter årets havsfiske resa. I år var vi ett stort kompisgäng som åkte 20 personer både från Sverige och Norge. Sej och torskfisket var riktigt bra i år det blev många stora fiskar tagna med nytt pb som följd. Jag tänkte visa hur jag riggar min havsfiskeutrustning. Jag använder Shimano Tekota 600 rulle med räkneverk laddad med Sufix 832 0.33 mm flätlina. Spöet är ett Shimano Antares. Den kombon är kanon till havsfisket man har bra koll på hur mycket lina man har ute. Om kompisen får fisk på 35 meter släpper man till samma djup,sejarna går ofta i stora Stim och jagar. 

 Jag använder alltid ca 1 meter 1.2 mm nylon lina till tafs. Det är bra med en tjocklina mot betet flätlinan kan lätt bli skavd mot vassa stenar och fisk tänder annars. Knuten binder jag som på bilden fukta lite på linan sen bara dra åt. jag avslutar med att elda lite på linänden så det blir en liten klump i fall knuten skulle glida så tar det stopp då. 

   En annan viktigt detalj är gummipärlan ovanför lekandet har man inte det går snart  toppöglan sönder om man vevar in lekandet för långt. Jag använder lekande med fjäder ring mot jiggen man vill inte att beteslåset går upp när drömfisken sitter på. 
 Ett bete som fungerade bra för oss var Storms Wildey giant jiggar i uv färger. 

 Ett buntband framför kroken håller jiggen på plats när fiskarna drar i paddeln. Jag avslutar med en bild på mitt nya pb på hälleflundra 166 cm ca 65 kg.  


Trevligt fiskehelg Henrik.

 

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren