Regn, abborre och glupska gäddor

Nyligen hade jag fyra gäster från Örebro, och bra gick det trots regn regn regn! Vi drog dryga 80 talet abborrar, och 11 bonusgäddor via abborrefisket…

20150906_112359 RPG20150906_101341 RPG BNyligen hade jag fyra gäster från Örebro (återigen), och bra med napp hade vi! Vädret blev som väntat dåligt med en massa regn, och med så gott som 100% regn så var även förväntningarna lägre på själva abborrefisket då lufttrycket sjönk, och förväntningarna på många bonusgäddor ökade samtidigt istället. Fisket blev även som förväntat, dvs lite trögare abborrar, men samtidigt många fler bonusgäddor! Vi landade ca 80 talet abborrar samt 11 bonusgäddor vilket vi var mycket nöjda med! Gäddorna var verkligen i stöten, och utöver dom 11 landade bonusfiskarna så missade vi även 5-6 st till varvid den klart största gäddan nappade på en av våra abborrar, och när vi fick upp båda fiskarna till ytan så släppte tyvärr ”gammelgäddan” den krokade abborren och simmade iväg. Med lite flyt så kunde det ha blivit två arter på ett kast, varav en fin gädda! Spöna bestod av Shimano Speedmaster 7-28 gram vertikal/jiggspön (galet sköna), och rullarna var Shimanos Catana 100 RA vilket ger en härlig abborreutrustning (precis som dagen innan)! Jiggarna blandade vi ganska gott även den här fiskedagen, men ett bete som fiskade bra (återigen) med var en Storm Pro Grub i en grå/silver variant! Utan tvekan var detta årets blötaste fiskedag, och förhoppningsvis så slipper jag en lika blöt fiskedag ett bra tag framöver! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/ Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer