Tips på abborrespön

Jag får många frågar kring spön så jag tänkte skriva om 3 spön som jag använder när jag fiskar abborre.

Vi börjar med de första som är ett Shimano Yasei Crankbait, det är 6,6ft och 10-28gram. Spöet håller hög klass. Jag har valt att köra med en Shimano Aernos 2500FA och en 0,13mm lina från PowerPro. Jag upplever spöet som rappt vid utkast och fiskar man vibrationsdrag, och små wobbler så kastar man dom riktigt långt, känslan finns fortfarande i toppen och du känner om abborren är på och petar på betet. Man sätter mothuggen riktigt bra med spöet och de är lätt o smidigt att ha med sig då de är 2-delat. Det är riktigt skoj o drilla fisk på de. image3 (1) Shimano Crucial Bass 7ft 3,5-10g ca. Detta spö är riktigt fint och jag har blivit kär i de sista tiden, det är klassat till rätt låga vikter och de är skoj att skicka iväg en 5g jigg längst vattnet. Jag har valt att sätta dit en Shimano Aernos 1000FB med en 0,10mm lina på. Spöet är lätt och håller hög klass. Jag fiskar jigg, wobbler, vibrationsbeten och texas med detta. Fiskar jag jigg och texas så släpper jag till botten och man känner verkligen minsta lilla pinne o sten på vägen ner samt alla abborrar som är och petar på jiggen. Mothuggen sätter du bra då klingan svarar snabbt. Jag har tagit 1600g+ abborrar med spöet samt ett par 5+ gäddor och de är riktigt skönt att drilla på. Spöet är helt och inte delbart. image2 (4)Sista spöet är ett Shimano Yasei Ax Dropshot 8,2ft 7-28g och jag har valt att köra en Shimano Biomaster 2500Fb och en 0,13mm, jag har valt att sätta lite grövre lina på 2500 rullarna då spöna klarar lite mer kastvikt. Spöet har jag tagit mycket fisk på och jag upplever de som riktigt skönt med en toppig action men den bibehåller fortfarande trycket vid ett mothugg. Jag fiskar dropshot, vanlig jigg upp till 25g, wobbler, texas, ja man kan fiska allt med detta spöet skulle jag vilja säga. Jag har rekommenderat detta spö till många och jag tycker de är riktigt prisvärt och grymt bra. image1 (19)Kontakta våra återförsäljare runt om i Sverige för pris och mer info.image1 (19)

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide