Fängslande fiskehistoria

Fängslande fbildiskehistoria i repris.
En fiskekamrat till mig som till vardags är mittfältare i ett fotbollslag i Örebro, vi kan kalla honom ”Handbojan”. Han och en kompis var för ett par år sedan ute och fiskade gädda i sina hemtrakter några mil väster om Örebro. Fisket var riktigt bra och många gäddor drillades och landades i håven. Men fisket fick ett fängslande slut då han lämnade håven åt sidan och bestämde sig för att den här gäddan skulle landas med ett enkelt handgrepp. Detta enkla grepp gillades dock inte av den lilla gäddan som vred och vände sig så att en av krokarna fastnade i vänsterhandens ringfinger. Den satte sig så illa och djupt att det inte gick att dra loss så han och hans fiskekamrat bestämde sig för att ge upp och åka till närmsta sjukhus för att få kroken borttagen. Här slutar inte historien, för Handbojans kompis kände sig osäker och ville absolut inte starta och köra båten. Så Handbojan måste nu själv rycka i gång motorn köra båten i land med en vobbler sittandes fast i vänster hand. När nu Handbojan skulle rycka igång motorn så slinter han olyckligt och lyckas då dra in det andra krokparet i högerhandens tumme och långfinger. Som om detta inte var nog så fastnade även kroken som redan satt fast i vänsterhands ringfinger även i långfingret. Detta är anledningen till varför jag valt att kalla honom för ”Handbojan” Så varför använda handbojor på tjuvar när det räcker med en vobbler på fem centimeter och två krokar.

Stefan Källan Källström

Är det nån mer som har en kul fiskehistoria? Maila den gärna info@rapalaproguide.se

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström