Sol bleke och fin gädda..

Nyligen hade jag en fiskeguidning på gädda, och okey gick det! Vi hade ett trögt fiske, men när det ”blåste upp” i ca 30 minuter så nappade det klart bättre, då vi även drog dagens bästa fisk..

20151011_113436 RPG B

20151011_082116 RPGNyligen hade jag tre fiskesugna och duktiga herrar i båten på lite gäddfiske, och ganska hårt fick vi jobba för varje fisk! Vi hade en helt fantastiskt fin och härlig fiskedag, med strålande solsken utan några vindar alls (med undantag för svaga vindar i ca 30 minuter och precis på morgonen). Vädret var härligt, men samtidigt så blev även gäddorna tjurigare än vanligt då dom gärna vill ha busväder på hösten! Flera minusgrader på natten, strålande solsken och vindstilla är sällan en bra kombination på hösten, liksom det även stämde bra in på den här fiskedagen. Vi drog enstaka gäddor här och var, men under den korta stunden som det blåste upp lite så hann vi även med ett fint dubbelhugg och lite andra sköna gäddkontakter. Dagens bästa fisk drog vi även då vindarna ökade lite (se bild), och hade vi haft lite hårdare vindar hela fiskedagen så hade vi nog även dragit flera fina gäddor gissar jag på. Betet som kändes hetast var Seeker Shad, men vi fick även gädda på nya Storm RIP Curly Tail 08, som blir dryga 30 cm lång när jiggen fiskar raklång! Curly Tailen är riktigt fin i vattnet och känns som ett hett storgäddabete, nästa gång ska den få klart mer tid i vattnet! Tänk på att tackla krokarna i buken då jiggen fiskar bäst då, gärna med en shallowskruv i nosen eller blyskalle så som vi körde den här fiskedagen! Bästa fisket hade vi på lite djupare vatten, där vi även hittade mängder med betesfisk. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens och vinterns fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer