Hobiefiske gav stora abborrar!

Nyligen tog vi ett abborrefiske från Hobie fiskekajakerna, och bra gick det! Jag och Staffan körde jiggfiske bland betesfisken och drog även flera kilosabborrar, största abborren med god marginal..

puhakka 1Puhakka 2bNyligen tog jag och duktiga Staffan Jorup från Seafari AB  ett jiggfiske efter storabborren, och fina abborrar blev det också! Vi fiskade från varsin grym Hobie Pro Angler 12 fiskekajak, och kunde ljudlöst fiska oss nära abborren utan att splittra stimmen av abborre och dom enorma betesstimmen som fanns på platsen! Vi siktade på kilosabborrana och fick även flera riktigt fina abborrar, vi hade inte direkt något abborrerally utan fick trixa och lirka för varje fisk vi landade. Vi blandade en del med beten och utrustningar, och själv fiskade jag bland annat med det helt supertrevliga Shimano Yasei Perch spöt, vilket jag rekommenderar starkt för er som är ute efter ett trevligt och lätt jigg/abborrespö! Beterna som fiskade bäst var nya Storm 3″ So-Run Hypno Grub i färgen PSD (upplevde jag), vilket är en färg som jag gillar mycket, och bäst fiske hade vi på dryga 8-10 meters djup! Den största kilos abborren var ganska lång trots skadad stjärtfena (se bild)! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens och vinterns fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer