Kunder med fin abborre och gädda!

Nyligen hade jag några stamkunder på jiggfiske, och bra gick det! Vi drog både abborrar och gäddor via jiggarna, och den bästa abborren drog duktiga Adam (som vanligt), se bild… 20150925_161218 RPG20150925_093453 RPGNyligen hade jag tre gäster i Silver Eaglebåten på jigg och spinnfiske utefter kanterna, grynnorna etc, och fisk fick vi också! Vi körde ett lite blandat sportfiske/beten, och provade både jiggfiske på djupet samt spinnfiske på grundare vatten efter gädda. Fläckvis fick vi även en hel del napp, men på andra platser så fick vi kämpa hårdare då dom kändes hyfsat tomma, speciellt då man inte såg mycket fisk alls via det fina Humminbird ekolodet! Heta fiskeplatser kan ibland vara svårfiskade, medans andra gånger så nappar det jättebra där! Dagens gäddor drog vi via Storms Wild Tail Shad jigg, som är en riktigt trevlig jigg (med hård plastkropp inuti)! Även Rapala X Rap Jointed gav flera napp/gäddor! Båda nämnda beten syns förövrigt på bilden i bakgrunden, och är alltid att räkna med! Bakom ryggfenan på abborren så syns även den relativt nya RIP Curly Tail 08 jiggen, vilken är grymt trevlig på gäddfiske med tex en ”shallowskruv” i nosen (vi hann aldrig prova denna under fiskedagen, men min första fisk någonsin med den jiggen vägde 9 kg från februari i år)! På djupet drog vi abborren via Storms nya jiggar, och de som fiskade bäst var Storms nya och jättefina 3″ och 4″ Makan Minnow jiggar i en pärlemoliknande färg, nästan transparant mot en lampa (färgkoden heter PSD), och denna kändes klockren den här fiskedagen! Spöna bestod som vanligt av mina lätta och helt underbara 7-28 gr Shimano Speedmasterspön! Bästa abborren drog Adam Ritums (nästan som vanligt), och största gäddan på 99 cm (med en skadad stjärtfena) drog Clas pappa Anders. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens och vinterns fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer