Jullaxen på Vättern!

Igår lördag var jag och Johan Cederborg med på tävlingen jullaxen där störst lax vinner tävlingen. Startplats i år var Granvikshamn på västrasidan av Vättern. Det var tur att starten gick på den sidan då det blåste en stark sw vind. Laxfisket var riktigt dåligt för dom flesta båtar som var med med på tävlingen. Av ca 50 båtar var det bara 11 som vägde in godkänd lax. Johan och jag hittade en fläck där det var mycket spigg laxens favorit föda på Vättern. Vi nötte där hela tävlingen, en lax på 3.94 kg blev resultatet. Det räckte till en femte plats på tävlingen. Grattis till team Nollkoll som fick störst lax. 

 Laxen tog en Rapala Scatter rap  cd i färgen Alb en bra wobbler till spiggjagande laxar. Med Sufix fluocarbonlina en spölängd framför betet ökar man chansen till ett bra fiske på Vättern då vattnet är kristallklart och fiskarna skygga. 0.30 -0.35mm är en lagom tjocklek Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren