Många abborrar via jiggfiske

Nyligen körde vi ett abborrefiske i skärgården, och bra med fisk fick vi! Vi körde även lite gäddfiske, och hittade även gäddan i blåsvädret. Senhöstfiske kan vara riktigt hett om man kommer rätt..

8h9H7fAnlYHjJ07Pxijh8ms6iNN3zdv6ND-tAXYMu6Q bbgyDsuMJ08CiFUse3yI_rrF6miEdW0srt0PFJTgQqT5sNyligen körde jag och kompisen Nille Wedlund ett abborrefiske i skärgården, och bra med fisk fick vi! Vi började dock med ett gäddfiske på grunt vatten, och fick även gädda trots att dom tjurade lite pga kallraset natten före. Det blev aldrig någon gammelgädda, men ett riktigt trevligt gäddfiske blev det i varje fall. Förutom gädda så blev det även en felkrokad braxen då vi hamnade i ett stort braxenstim. Det var ett tag så mycket fisk i området att det inte gick att undgå dom (bete/bild: Storm RIP Curly Tail & Shimano Yeasei STC Monster 8 fot). Efter det tunga spinnfisket efter gädda, så valde vi den lätta jiggutrustningen efter abborren istället på djupare vatten. Genast började vi dra abborrar ”på löpande band” på ett mindre område, och helt klart nappade abborren bättre än gäddan den här fiskedagen. Det blåste ganska hårt så det var samtidigt svårt att ligga still på platsen och ha koll på jiggen, så vi missade även en hel del fisk under dagen. Efter att vi fiskat klart i ”heta grytan”, så valde vi en ”läkant” istället som samtidigt brukar vara ”full” med fisk, och så även den här fiskedagen då det faktiskt nappade ännu mer fisk här. Abborrarna var inte lika aktiva som tex under augusti till oktober månad, men vi hade ändå förvånansvärt mycket napp, och landade även förvånansvärt mycket fiskar med tanke på att vi var långt in i december nu. Vi drog många abborrar på platsen, men även på den här platsen så var det väldigt viktigt att fiska rakt mot fiskstimmen då man annars inte hade ett pet (om man kastade fel så nappade det inte). En Humminbird ”360 givare” hade varit kanon då fisken rörde sig sakta fram och tillbaka, och då hade man haft stenkoll på vart man skulle kasta! Jag tror mycket på suveräna Humminbirds 360 givaren, och speciellt på den här typen av fiske då man söker efter stim av fisk (men även till stora enskilda fiskar)! Detta var förövrigt utan tvekan mitt och Nilles bästa abborrefiske så här sent på säsongen någonsin, så fisket uppskattades verkligen mycket av oss båda! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

P.S. För er som inte har  hittat julklapparna ännu till tex ”den bästa säljaren” på företaget, barnen, maken etc – så kanske en fiskeguidning kan vara någonting kul att ge bort!? Vi kan maila över ett trevligt ”God Julkort” (julklapp) som enkelt kan skrivas ut med en skrivare! Hör av er så mailar vi presentkortet till er, och som endast gäller efter en ö.k om pris, plats, fiskemetod etc. Ett annat trevligt julklappstips är ett Shimano Yasei STC Monster 8 fot spö för dom som gillar gäddfiske med större/tyngre beten (spöt är lätt och mycket trevligt), eller en Shimano Aernos C5000 haspelrulle (billig och supertrevlig) – och tillsammans har ni MIN fiskeutrustning som jag gillar mycket på gäddfiske (eller köp båda föresten så har ni en bra combo)!! :-)

Comments

Kommentarer